„Dintre dans și teatru, aș alege dansul”

de Diana Zamfir

Andreea Gheorghe pare genul tânărului care nu are timp să se plictisească. La  21 de ani, este student  la Teatru, îl anul al doilea – cu bursă de merit –, joacă  în „Conul Leonida față cu reacțiunea”, dansează în spectacole la Teatrul Liric și face parte din trupa de dans „Step up studio”

A ales Facultatea de Teatru pentru că voia sa facă ceva deosebit. Pe parcurs și-a dat seama că a ales bine. Îi admiră pe Ilie Gheorghe și pe Sorin Leoveanu. Dincolo de talentul oamenilor de acest fel o inspiră munca și performanța lor. Sunt oameni care ar face totul pentru  teatru. Și ea ar face la fel. Dacă ar fi să se dezbrace într-o piesă de teatru ar decide în funcție de miză, de importanța scenei în care joacă.  

   
Că tot ne învârtim în zona artelor, Andreea povestește că a și cântat. A făcut parte din cor în școala generală şi în liceu.  A preferat să nu meargă mai departe cu muzica, deși colegii  de la teatru  spun că are o voce destul de bună. Ar mai rămâne filmul, dar Andreea crede că „nu poți fi în același timp, un actor bun și de teatru și de film. Trebuie să alegi”. Și ea n-ar alege filmul. Nu i-ar plăcea să tragă prea multe duble. Ar scoate-o din starea emoțională pe care ar avea-o în momentul respectiv.
  E  o fată sensibilă, dar nu lasă să se vadă asta

În copilărie era anti-mișcare. În clasa a XI l-a cunoscut pe Alexandru Radu, coleg de liceu, coregraful trupei „Step up studio”, din care acum face și ea parte. Urmează o avalanșă de premii: în 2008, la un concurs, în Croația, trupa a luat locul V, iar în 2009, în Serbia, a obținut locul VI. Tot aici, un an mai târziu a luat locul I la categoria „street dance revue duo adults” și locul II „la hip hop duo adults”. În 2010, în Polonia, a ocupat locul IV la „hip hop duo adults” și la „hip hop small group”. În Craiova a obținut locul I „hip hop duo adults”,  „street dance revue adults” și „hip hop small group adult”.  De curând, a obținut locul I pentru originalitate la categoria „dansuri contemporane” și „cancan”, la un concurs între Universitatea din Craiova și Politehnica din București.  Toate costurile pentru deplasări au fost suportate de membrii trupei. Părinții Andreei sunt singurii care o susțin, atât moral, cât și material.

Andreea a mărturisit că este o fată sensibilă, dar nu lasă să se vadă asta. Preferă ca lumea să creadă că nu o doboară nimic și că este mereu puternică. Oboseala se resimte seara când se pune în pat. Totuși mai găsește forța de a se uita la serialul „Lie to me”, tocmai pentru că se consideră un om al detaliilor și adoră să-i analizeze pe cei din jur.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *