Final de concurs la FEAA- 1130 de înscrişi

Concursul de admitere la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor a luat sfârşit. Azi a fost ultima zi în care absolvenţii îşi mai puteau depune dosarele la una sau mai multe specializări din cele 9, în domeniul ştiinţelor economice.

1130 este cifra finală a candidaţilor care au optat pentru Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Craiova. Cei mai mulţi dintre aceştia se văd viitori bancheri, manageri sau contabili, ţinând cont de numărul mare de înscrişi la aceste specilizări.

Pe 21 iulie, dinamica înscrierilor arăta:
– 278 candidaţi pentru Finanţe şi Bănci
– 216- Contabilitate şi Informatică de Gestiune
– 162- Management
– 147- Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor
– 105- Economie şi Afaceri Internaţionale
– 81- Marketing
– 34- Informatică Economică
– 29- Statistică şi Previziune Economică
– 20- Economie Generală şi Comunicare Economică
Totalul celor înscrişi ieri era de 1072 de candidaţi, iar astăzi 58 de absolvenţi au mai plătit taxa de înscriere.

Un concurs surprinzător

Dacă în primele zile ale înscrierii, comisia de admitere se aştepta la un număr mai mic de candidaţi anul acesta, în cele din urmă, concursul a fost numit unul „surprinzător”. „Dacă mă întrebi pe mine, sunt surprinzător de mulţi candidaţi anul acesta. Nu ştiu ce s-a întâmplat, având în vedere şi situaţia la bacalaureat a absolvenţilor din vara aceasta”, a spus Radu Ogarcă, secretar în comisia de admitere.
Se poate face chiar şi o comparaţie cu admiterea de anul trecut: „Diferenţa, în ceea ce priveşte numărul de înscrişi, există. Acum avem cu 20, 30, maxim 50 de candidaţi mai puţin faţă de admiterea din vara trecută”, a mai spus Radu Ogarcă.

Mâine vor fi afişate primele liste cu rezultate. Candidaţii care vor să-şi continue studiile la această facultate şi au prins un loc la buget, trebuie să-şi depună actele în original până pe 30 iulie. Atunci vor fi afişate rezultatele finale.

de Raluca Săcuianu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *