S-au deschis porţile

de Diana Zamfir

În zilele de 21-22 iunie, Universitatea a găzduit „Ziua Porților Deschise”. Evenimentul, organizat anual,  are scopul de a-i informa pe cei care vor să se înscrie la un program de licență, master sau doctorat. Fiecare facultate și-a deschis câte un stand, la care stăteau cel puțin doi studenți din anii terminali și, în unele locuri, cadre didactice.
Corina Mitică, studentă în anul al patrulea la Facultatea de Mecanică, ne-a mărturisit că au avut în jur de zece vizitatori: „Au fost și oameni mai în vârstă, dar și elevi de 18 ani care au venit cu părinții”. Cele mai frecvente întrebări au fost legate de numărul locurilor de la buget, condițiile de admitere și profesorii care predau la facultatea respectivă.

În prima zi, lumea nu prea s-a îngrămădit, dar organizatorii așteptau mai mult de la ziua următoare. Totuși, până la final, nu au venit cine ştie ce, din cauza examenului de bacalaureat și a evaluării naționale, care s-au desfășurat în aceeași perioadă.  Cristina Iordache, 19 ani, elevă, s-a oprit mai întâi la Facultatea de Horticultură. Ea a venit cu patru prieteni să vadă dacă îi atrage vreun domeniu: „Niciunul dintre noi nu este hotărât ce facultate vrea să urmeze. Deocamdată ne uităm.”

S-au remarcat cei de la Automatică. Acolo, un „organism cibernetic”, căruia neinițiații îi spun „roboțel”, făcea gimnastică pentru a atrage atenția. La fabricarea lui au participat și studenți de la facultatea respectivă.
Expoziția s-a desfășurat în holul mare al Universității, redeschis după multă vreme. Spațiul este foarte elegant și cu siguranță îi va face pe mulți să vină (mai des) la facultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *