E august, sunt reduceri

30, 50 sau 70%. Aceste cifre îţi fac cu ochiul din vitrina magazinelor şi te îndeamnă la o mică vizită printre rafturile cu haine. Este luna reducerilor, perioada în care comercinaţii vor să scape repede de colecţiile din sezonul primăvară-vară şi scad puţin sau mai mult preţul hainelor.
Astfel, magazinele sunt tot mai vizitate, iar rochiţa pândită de trei luni poate fi în sfârşit cumpărată. Pentru că, reducerile constau, cel mai adesea, în scăderea preţurilor până la jumătate, iar foarte rar, mai mult de jumătate.
O simplă plimbare prin centrul oraşului arată cât de generoşi sunt comercianţii în perioada aceasta. Magazinele afişează în vitrină hainele cele mai vânate şi cifrele enorme care anunţă preţul mic. Este o luptă grea dusă între patronii unor astfel de magazine, pentru ca, în final, cumpărătorul să decidă.
Promoţie până la – 70% este mesajul unui magazin dedicat în special tinerilor. Scris cu cifre mari, pe fond galben şi subliniat, este imposibil să nu-ţi atragă atenţia. La intrare, produsele sunt separate: în partea dreaptă găseşti piesele vestimentare reduse la jumătate, iar în partea opusă „new arrivals”, după cum arată plăcuţele din dreptul lor. Acestea au preţuri mari, „umflate”, pe când celelalte nu.
Primele produse stau pe umeraşe şi afişează etichete mari, tăiate cu mai multe linii. Preţul real a fost de cel puţin două ori mai mare decât este acum. O pereche de blugi care în urmă cu trei luni costa 119.90 de lei, acum costă 29.90 de lei. Un alt model de jeanşi îl găsim la 59.90 de lei, deşi preţul lui a fost 119.90 de lei. Un tricou poate fi cumpărat cu 9.90 de lei, de la 29.90 de lei, cât costa iniţial. La jumătate s-a redus şi preţul maiourilor: de la 39.90 de lei, la 19.90 de lei.
Un alt magazin anunţă discount de până la 30 sau 50%. Preţul blugilor a scăzut până la jumătate. De la 450.90 de lei, la 250.90 de lei. Este şi cazul altor articole, din aceeaşi gamă. „Tot sunt scumpe” spun vocile care cutreieră în lung şi-n lat magazinele. „Promoţiile permit multor persoane să-şi înnoiască vestimentaţia. Unele produse însă, şi reduse costă mult. Aici intervine brandul”, spune Alexandra, o tânără care a aflat de reduceri.
Aceste promoţii nu pot aduce decât bucurie în rândul cumpărătorilor. Însă, există şi un mic dezavantaj. Este posibil ca mărimea ta la blugi sau la alt articol vestimentar să nu mai fie în stoc. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, trebuie să dai iama în magazinele cu reduceri, în primele zile ale lunii august.
Cei care doresc să-şi schimbe garderoba la preţ redus o pot face până la sfârşitul acestei luni, cazul unor magazine şi chiar până la 31 octombrie.
de Raluca Săcuianu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *