Ambuteiaj pe holurile Universităţii

Astăzi te-ai gândit să te duci la Universitate, chiar dacă îți e somn sau n-ai chef şi îți zici: „hai să dau o raită și pe la facultate”. Ai ajuns și ceasul îți arată că ești în întârziere. Te grăbești, alergi pe scări și gata ai intrat în Universitate. Zâmbești, doar nu mai ai mult. Mergi în față, apoi faci la stânga și te oprești. În fața ta se ivește ca psoriazisul aglomerația. Auzi în dreapta ta pe cineva: „Ce se dă?”, iar altcineva îi răspunde „Agende gratuite… doar atât”. Îți faci curaj și te apropii să prinzi boala de coadă, dar e doar un stand cu agende. Dar agendele respective nu se dădeau de la secretariat?

Adina Dondonel, promoter, îți spune că s-a luat această decizie pentru „a le oferi studenților mai multe informații decât le ofereau persoanele de la secretariat”. Pentru a putea lua agenda trebuie să completezi un formular cu datele personale – e cam greu să scrii, dar e gratis. Îți iei agenda și pleci spre inima bolii. Lângă librărie, xerox și magazin, te apuca durerea de cap. Îmbulzeală, țipete, mai iei și câte-un brânci și ajungi în fața unui alt stand: standul celor de la AIESEC. Aici Oana Șerban îți zice că „este perioada în care se recrutează aproape 300 membri prin completarea unui formular și trecerea unui interviu, iar până acum s-au înscris cam 175”. O privești și o întrebi dacă aglomerația îi afectează standul: „Da, ne afectează, pentru că studenți sunt grăbiți, nimeni nu te ascultă, iar în timpul pauzelor nu poți să te apropii de stand”.

 Mai înaintezi câțiva pași și te întâlnești cu Ruxandra Dascălu, cadru didactic în cadrul Facultății de Litere, care crede că „ar fi bine dacă s-ar organiza un spațiu special pentru campaniile publicitare şi pentru magazine, cum ar fi subsolul Universității, iar aici să se mute sălile de curs”. Nu numai tu ești afectat de aglomerație, dar și Oana Barbu, studentă la Litere, în anul III, care crede că pentru a se evita îmbulzeala „ar trebui să se mute promoțiile doar în zona celor două intrări”.
Vrei să fugi, pentru că nu mai poți și oricum ai întârziat al cursuri.

de Camelia Zeveleanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *