Organizaţii studenţeşti în construcţie. Vă rugăm reveniţi

      Pentru stundenţi, organizaţiile studenţeşti înseamnă timp petrecut în afara cursurilor, dar şi implicare, proiecte, lucruri noi. Probabil cei mai mulţi dintre ei au auzit de AIESEC sau de organizaţia facultăţii la care sunt. Unii nici măcar nu ştiu de existenţa unei astfel de organizaţii, evident, dacă aceasta chiar există.

       Am stat de vorbă cu Alin Stoica, preşedintele Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti – cea care reprezinta toate asociaţiile studenţeşti din Universitate. Astfel, am aflat ce feedback şi ce activităţi au ele.        

            Conform site-ului Universităţii, exista 18 organizaţii dintre care 10 nu au date de contact sau pagină proprie. Iar cele care au, nu sunt toate actualizate din cauza reorganizării facultăţilor. „De la 1 octombrie s-a schimbat structura Universitaţii, adică din 16 facultăţi au rămas 11, lucru care a trebuit să se întâmple şi la organizaţiile studenţeşti şi din acest motiv nu există site-uri, iar cele care au, nu sunt actualizate.
            COS are la dispoziţie baza de date de la organizaţii. Până se reglementează problema, studenţii pot lua legătura direct cu COS”, ne-a spus Alin Stoica. Datele de contact ale asociaţiilor pot fi găsite şi la aviziere sau chiar pe Google. Pe site-ul Universităţii apare, de exemplu, Liga Studenţilor din Facultatea de Litere, care este de fapt Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Litere (www.asfl.ro). Cele mai frecvente activităţi sunt Balurile Bobocilor, schimburile de experientă, acţiunile caritabile. Luna trecută cei de la Litere au avut încă un proiect bazat pe schimbul de experienţă cu studenţi din patru ţări. Şi cei de la Inginerie Electrică (OSPPEC) desfăşoară un astfel de schimb de cercetare numit „Coupe Robotique”.

            Indiferent de activitate, organizaţiile studenţeşti în primul rând îi reprezintă pe studenţi, după cum ne spune Alin Stoica. Cu toate acestea, ele rămân în construcţie şi în continuă mişcare, fie că e vorba de date de contact, pagini de net, activitate sau proiecte. Rămâne sa urmărim „proiecţia” lor printre studenţi.

de Ramona Rusănescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *