Proba scrisă la licenţă îi ia prin surprindere pe studenţi

La sfârşitul anului universitar 2011-2012, studenţii de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universităţii din Craiova vor susţine nu unul, ci două examene – unul teoretic (probă scrisă) şi unul practic (realizarea şi prezentarea lucrării de licenţă).

Reprezentanţii FEAA fac deja pregătirile necesare pentru ca examenul de licenţă să aibă două probe. Susţinerea a două probe la finalul studiilor ar putea atrage schimbări şi la lucrarea de licenţă. „Dacă până în acest an, lucrările de licenţă aveau parte teoretică şi parte aplicativă, în această situaţie, pentru partea teoretică toți candidaţii susţin un examen. Noi ne-am gândit că lucrarea de licenţă să fie doar aplicativă, dar să fie împărţită în două. În prima parte, candidaţii vor prezenta profilul firmei la care fac cercetarea şi situaţia principalilor indicatori ai activităţii acesteia. În partea a doua va fi studiul de caz“, a spus prof. univ. dr. Lucian Buşe.

De cealaltă parte se află studenţii care nu se arată mulţumiţi de noile schimbări. ,,Regulile jocului se schimbă în timpul jocului! Trăim în Romania şi asta ne ocupă tot timpul, vorba lui Badea” ne spune Octavian P. student la această facultate în anul al lll-lea. Se revine la un model mai vechi de susținere a examenului de licență. Până acum patru ani aşa s-a desfăşurat examenul, însă acum că legea cere altceva, ne-am conformat.

de Adriana MARINOIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *