Student pentru o zi la Informatică Economică

De multe ori te întrebi cum ar fi fost dacă ai fi ales altă facultate. Student pentru o zi este modul în care afli dacă e „ok”, sau nu, ce ai ales.

Este luni dimineața și alegi să mergi la Informatică-Economică. După 20 de minute ajungi la Universitate, ochești orarul și observi că au laboratorul cu numele „Structuri de date” la sala C4. De la parter mai cobori un etaj și ajungi la destinație, unde afli că se poate intra în sala de curs doar pe bază de cartela, pe care o are doar profesoara. Bineînțeles că te surprinde și îți zboară gandul la ușile mereu deschise ale celorlalte săli din Universitate.
Din mulțimea de studenți din fața ușii, numai șase baieți și trei fete servesc la oră. Începe cursul, iar profesoara amintește de lucrarea de laborator cu numarul doi pe care studenții ar fi trebuit să o pregătească. Studenții parcă se pierduseră. Niciunul nu o făcuse, astfel, au deschis calculatoarele, programul C++ și s-au apucat de treabă. După câteva minute, prezența, apoi foarte multă liniște. Date și valori introduse, calcule și creiere încinse. La câteva minute, profesoara se plimba printre cele trei rânduri de bănci și le explica studenților ce trebuie să facă.
Timp de 55 de minute atenția studenților este îndreptată către calculatoare, până când, din colțul sălii, se aude melodia unui telefon. Unul dintre studenți își uitase mobilul deschis. Profesoara: „ar fi trebuit să aibă și el vibrații sau silențios. Câți ani aveți? Numai jucărele cu muzicuță!”.

În final, pauză. Toată lumea prinde viață. Vorbesc, glumesc și își găsesc diferite activitați pe telefoane sau pe holuri. Înainte să iasă din sală, profesoara le-a facut observație: „Nu se fumează în Universitate.” Revenind la ore, studenții își termină lucrarea și așteaptă să plece. Totul simplu până se dă replica: „tema pentru data viitoare”, Era vocea profesoarei.
Gata, laboratorul a luat sfârșit, iar studenții de la info-econ se îndreaptă spre casă.

de Lavinia Ureche

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *