Studenţii participă la Zilele Francofoniei

Prima zi de primăvară a dat startul nu doar sărbătorii Mărţişorului, ci şi Zilelor Francofoniei. 20 martie este Ziua Mondială a Francofoniei, iar Universitatea din Craiova şi Asociaţia Dimanche au pregătit din timp evenimentul. Mai jos vă prezentăm activităţile desfăşurate cu acest prilej.

Azi, 1 martie, a început sesiunea de culegere a lucrărilor pentru concursul de creaţie literară în limba franceză „Craiov’Art”. La acesta vor concura studenţi de la Facultatea de Litere, iar termenul limită de trimitere a materialelor este 14 martie. Pe 20 se va desfăşura concursul de cultură generală „Tu sais, tu gagnes!” la Lectoratul francez din Universitate, ora 16:00. Ziua de 23 martie este cea a premiilor, „Prix de la Francophonie”. Ea este dedicată poeziei şi bucătăriei franceze prin „Recital de poésies” şi „Brasserie à la française”, concursuri ce vor avea loc la Casa Studenţilor, începând cu ora 16:00.  
„Soirée musique” va aduce în centrul atenţiei muzica bună a Franţei şi pe studenţii din Craiova care vor face karaoke pe 27 martie, ora 16:00, la Clubul Universitarilor. Teatrul va fi omagiat în ultima zi, 28 martie, de la 18:30 la Facultatea de Agronomie, prin piesa în limba franceză L’histoire du communisme racontée aux malades mentaux (Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal), scrisă de Matei Vişniec.
     
Partenerii acestui eveniment sunt: Ambasada Franţei, Librărie.net, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Craiova, Casa de Cultură a Studenţilor Craiova.
de Denisa Toma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *