Am lansat cel de-al şaselea număr CSinfo

            Pe 9 aprilie, la Casa de Cultură a Studenților din Craiova, am lansat cel de-al şaselea număr al revistei CSinfo. În cadrul acestui eveniment, l-am avut invitat pe rectorul Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănișor. Studenții, organizaţiile studenţeşti şi mass-media ne-au fost alături şi i-au pus întrebări.         
           Cele mai importante subiecte dezbătute au fost legate de insuficiența resurselor materiale, dar și de viitoarele proiecte care vor încerca să asigure un mediu academic mai bun ca cel de până acum. Noul rector a răspuns nemulţumirilor, susținând că are mai multe proiecte în plan pentru a mări bugetul instituției, o metodă fiind închirierea unor spații care aparțin Universității. El va mai încerca să creeze noi oportunități pentru studenți prin atragerea de potențiali angajatori ca să sporească șansele absolvenților de a-și găsi locuri de muncă.
       
           Despre disciplinele predate, rectorul a recunoscut că există „multe materii care încarcă programul” și că ar dori introducerea unei pauze de prânz la toate facultățile. În ceea ce privește calitatea studiului, acesta consideră că Universitatea din Craiova ar trebui să aibă mai puțini studenți, dar care să fie mai performanți, însă „nu se pot face performanțe dacă profesorii nu sunt bine plătiți”, a declarat Dan Claudiu Dănişor. Conform acestuia, instituția a primit cu 25% bani mai puțini de la stat decât anul trecut. O problemă ridicată de studenți este stagiul de practică, insuficient ca număr de ore sau absent la unele facultăți.

          Studenții au mai fost curioși unde merg banii din taxele plătite, de ce nu sunt actualizate informațiile de pe site-ul UCV și de ce nu pot beneficia atât de bursă de merit cât și socială în același timp. La aceste probleme, noul rector a promis că va găsi soluţii care să fie în avantajul studentului. Printre proiectele noii conduceri se mai numără: îmbunătăţirea comunicării dintre studenți și reprezentanții Universității, flexibilizarea programului de studiu, atragerea studenților străini, obținerea de fonduri europene, consilierea reală a studenților în vederea formării lor adecvate la cerințele de pe pieța muncii, informatizarea serviciului de împrumut de carte al Bibliotecii și schimbare programului, cât şi implicarea mai accentuată a asociațiilor studențești în decizii și programe.

         Puteţi citi cel de-al şaselea număr al revistei CSinfo aici.

de Denisa Toma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *