A început construcția Institutului de Cercetare

Universitatea din Craiova a primit fonduri europene pentru construirea unui institut de cercetare. Acesta va avea sediul lângă Facultatea de Automatică și va cuprinde patru domenii de cercetare (biotehnologia, mecanica, ingineria-electrică, știința calculatoarelor) și 12 laboratoare (bioinginrie, microtehnologii, robotică etc.).

Proiectul este coordonat de președintele Uniunii Sindicatelor Universitare, Nicu Bîzdoacă și prof. univ. Adi Mănescu și Suzana Dănoiu. Infrastructură de Cercetare în Științe Aplicate – INCESA urmărește cercetarea și inovarea eficientă în susținerea competitivității economice din Oltenia.

,,Institutul se va adresa studenților cu lucrări de licență, în special masteranzilor și doctoranzilor, care au posibilitatea să lucreze cu echipamente performante, ultimul model. La acest institut nu se predă, doar se cercetează, ceea ce înseamnă că este nevoie de autofinanțare pentru a se întreține, nu este un vagon al locomotivei numită Universitatea din Craiovaˮ, a spus Nicu Bîzdoacă.

Autofinanțarea se va face prin încheierea de contracte de cerecetare pe științe aplicate, dar și de la facultățile care doresc să susțină laboratoare în cadrul Institutului. Acesta va colabora și cu alte centre de cercetare din Anglia, China, Africa de Sud, Irak, Serbia etc. Suma investiției este de 16 milioane de euro și se va finaliza pe data de 28 septembrie 2013.
de Andreea DRĂGOIANU şi Lavinia URECHE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *