Theatron – o trupă cu personalitate

            Una dintre posibilităţile pe care le oferă Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova este cea de a face parte din trupa de teatru a acesteia, Theatron, înfiinţată în 1986. Regizorul trupei, Ştefan Florescu, ne-a spus că de-a lungul timpului din trupă au făcut parte „elevi sau studenţi care nu vor neapărat să ajungă actori. Au venit aici pentru a-şi dezvolta personalitatea. Îşi înving emoţiile, învaţă să vorbească, să meargă, să ţină un discurs şi să aibă o anumită retorică.”
            Printre realizările trupei se numără Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, anul trecut, la Festival Naţional de Teatru. Au mai participat şi la Festival Naţional Studenţesc de Teatru Absurd Eugen Ionesco la Bucureşti şi la Festivalul Naţional de la Iaşi.
            În acest moment, trupa este formată din şapte actori. „Tinerii stau o perioadă şi dacă le place rămân, dacă nu, pleacă. Cei care rămân sunt foarte serioşi şi muncitori pentru că altfel nu ar putea rezista. Munca aceasta se suprapune peste efortul lor de a merge la cursuri, de a se pregăti şi de a da examene”, a spus Ştefan Florescu.
            Activitatea trupei, întreruptă în timpul sesiunii, s-a reluat în luna martie cu pregătirea piesei Tabloul, de Eugen Ionesco, piesă cu care se vor prezenta la Festivalul de la Galaţi.
de Oana DUMITRESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *