Automatica, o facultate căutată

           Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică este mai căutată decât anul trecut. Dacă în 2011, după finalizarea înscrierilor, erau cca 350 de candidaţi pe 374 de locuri (buget şi taxă), acum situaţia este exact inversă. Numărul candidaţilor a depăşit, după patru zile de la înscrieri, numărul locurilor alocate în această sesiune. Până pe 19 iulie (inclusiv) s-au depus 355 de dosare. Cifra de şcolarizare, la taxă şi la buget, este însă de doar 352 de locuri. Înscrierile nu s-au terminat, ele continuă până pe 25 iulie.
            Cea mai căutată specializare este Calculatoare, unde concurenţa ajunge la 2,5 candidaţi pe locul bugetat. Numărul celor înscrişi este 117 pe un număr de 46 locuri la buget, respectiv 9 la taxă. Şi specializarea Calculatoare în limba engleză a adunat 95 de dosare, pe 55 de locuri la buget şi 5 la taxă.

            Domeniul Ingineria sistemelor cuprinde două specializări. Prima este Automatică şi informatică aplicată, cu cele mai multe locuri la buget, 78, şi 10 la taxă. Până acum sunt 77 de înscrişi. O a doua specializare la acest domeniu este Ingineria sistemelor multimedia, 41 de candidaţi pe un număr total de 40 de locuri, dintre care 30 la buget.
            La Electronică Aplicată candidaţii au şanse mai mari ca la celelalte specializări să prindă un loc bugetat. 17 candidaţi până pe 19 iulie pentru cele 40 de locuri la buget sau cele 5 la taxă.          În final, două specializări cu candidaţi puţini: Mecatronica, doar 7 înscrişi, deşi sunt 24 de locuri la buget şi 10 la taxă, iar la Robotică situaţia este şi mai descurajatoare, un singur candidat în cele patru zile de înscriere. Aici, numărul de locuri la buget este de 20, iar la taxă – 10.

            Doritorii mai au timp să se înscrie până pe 25 iulie. Candidaţii din acest an la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică trebuie să ştie că selecţia se va face pe baza concursului de dosare, unde va conta 100% media de la bacalaureat. Taxa de înscriere este 100 lei pentru un domeniu de studiu ales, iar taxa va creşte cu câte 20 lei pentru fiecare alt domeniu suplimentar. Perioada de studiu este de patru ani. Taxă de şcolarizare pentru cei care nu prind un loc la buget este de 3.000 lei.
            Florentina Decă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *