Mecanica: 200 de candidaţi în 12 zile

           La Facultatea de Mecanică au început înscrierile încă de pe 9 iulie. Până ieri, 20 iulie, s-au înscris 200 de candidaţi la cele patru specializări disponibile, care oferă 280 de locuri. Doritorii mai au timp până pe 26 iulie să ocupe un loc la buget sau la taxă.
            Până acum, raportul dintre locurile alocate fiecărui domeniu şi numărul celor înscrişi este următorul:
·         Ingineria autovehiculelor – cel mai căutat domeniu. Pe cele 70 de locuri la buget s-au înscris în primele 12 zile 100 de candidaţi. Numărul o să crească, căci înscrierile mai continuă încă şase zile. Cei care nu prind un loc la buget, pot opta pentru unul din cele 40 la taxă. Acest domeniu de licenţă cuprinde specializarea Autovehicule Rutiere.
·         Ingineria transporturilor – cu specializarea Ingineria transporturilor şi a traficului. 21 de candidaţi până acum pe 35 de locuri la buget, respectiv 25 la taxă.
·         Inginerie industrială – mai exact specializarea Tehnologia construcţiilor de maşini. Aici, un total de 32 de candidaţi şi-au depus dosarele. Locurile bugetate sunt numeroase, 55 i-au fost repartizat acestui domeniu, în schimb la taxă sunt doar 5 locuri.
·         Inginerie şi management – candidaţii nu s-au înghesuit la acest domeniu cu specializarea Inginerie economică în domeniul mecanic. În primele şase zile niciun candidat nu a optat pentru această specializare, iar în total s-au încris doar 12. La  acest domeniu candidaţii au o şansă mare să prindă un loc bugetat, fiind disponibile 40 de locuri subvenţionate de stat şi 10 la taxă.
            Admiterea se face pe baza mediei de la bacalaureat, iar în caz de egalitate departajarea se face în funcţie de media obținută la bacalaureat la Limba și Literatura Română și cea obținută la Matematică. Taxă de înscriere este de 100 lei pentru un singur domeniu, iar pentru fiecare alt domeniu suplimentare se mai adaugă 20 lei. Înscrierile continuă până pe 26 iulie şi au loc de luni până vineri între orele 9:00 – 14:00, iar sâmbătă și duminică între orele 9:00 – 12:00.           
          Rezultatele primare pentru sesiunea de admitere din această vară vor fi afișate pe 26 iulie seara, iar candidaţii vor trebuie ca pe 27 şi 28 iulie să confirme locul ocupat prin concurs. Această confirmare înseamnă depunerea diplomei de bacalaureat, în original, la secretariatul Facultăţii de Mecanică, împreună cu foaia matricolă de liceu, tot în original, şi să plătească taxa de înmatriculare în anul I de 150 lei. Duminică, 29 iulie vor fi afişate rezultatele finale.
Florentina Decă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *