Rezultate admitere 2012 Facultatea de Mecanică

      După o perioadă de 18 zile de înscrieri, la Facultatea de Mecanică s-au depus 280 de dosare pe cele 200 de locuri bugetate. Rezultatele arată că cea mai mică medie pe facultate a fost 6.45, iar cea mai mare – 9.90
          Mecanica mai are doar patru specializări, după ce, anul acesta nu a mai fost şcolarizată secţia Construcţii Civile. Durata studiilor la fiecare din acestea este de patru ani.

Mai jos vă prezentăm rezultatele provizorii ale admiterii din sesiunea iulie, 2012.

·         Ingineria Autovehiculelor (Autovehicule rutiere) – a fost cea mai căutată specializare, cu 151 de candidaţi pe 70 de locuri bugetate. Aici, cea mai mică medie a fost 6.98, iar cea mai mare 9.21.
·         Ingineria Transporturilor ((Ingineria transporturilor şi a traficului) a avut alocat un număr de doar 35 de locuri la buget. Pentru ele au optat 52 de candidaţi. Aceasta este specializarea cu cea mai mare medie din concurs, 9.90, iar cea mai mică – 6.81.
·         La Inginerie Industrială (Tehnologia construcţiilor de maşini) cele 55 de locuri la buget nu au fost ocupate de doritorii acestei specializări, ei fiind doar 49. Locurile au fost însă completate cu cele ale candidaţilor care nu au intrat la prima specializare, dar au optat şi pentru altele în ordinea preferinţelor. Aici, cea mai mică media a fost 6.46, iar cea mai mare 9.16.
·         Domeniul Inginerie şi management cu specializarea Inginerie economică în domeniul mecanic a fost mai puţin căutat. Doar 28 de înscrişi pentru cele 40 de locuri bugetate. În primele şase zile niciun candidat nu a optat pentru acesta. 9.05 şi 6.45 au fost extremele acestei specializări, în ceea ce priveşte media de admitere la buget.
           Candidaţii admişi la Facultatea de Mecanică trebuie să confirme locul până sâmbătă, 28 iulie, ora 13:00. Viitorii studenţi trebuie să ducă la secretariatul facultăţii diploma de studii, în original, şi să achite o taxă de înmatriculare de 150 lei. Candidaţii admişi la buget, care nu-şi vor confirma locul în această perioadă, vor fi trecuţi la taxă sau eliminaţi. Taxa de şcolarizare pentru cei care nu au ocupat un loc bugetat este 3.000 lei/an.
            Anul acesta, locurile puse la dispoziţie de Mecanică, 200 la buget şi 80 la taxă, au coincis cu numărul de candidaţi, astfel doar o singură persoană a fost respinsă. Numărul studenţilor nu este totuşi definitivat, căci rezultatele finale vor fi afişate pe 29 iulie, când listele vor fi reorganizate în funcţie de persoanele care au ales să rămână la această facultate.
Florentina Decă 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *