Rezultate admitere 2012 la Facultăţile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie

          Ieri, 25 iulie, s-a dat examenul de admitere la Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie. Cei mai emoționați nu au fost candidaţii care au susținut proba, ci rudele și prietenii acestora, care așteptau afară vești bune. Încă de la primele ore ale dimineții, în fața facultății era mare agitaţie. 

            Pentru unii, emoțiile au fost constructive: “nu am avut multe, pentru că mi-am făcut timp să învăț”, susține Marina T, dar au fost și mulţi cărora frisoanele examenului susținut le-au dat de furcă: „De când am intrat în sală, am simțit că am uitat tot, nu știu ce o să fac”, a spus Luciana V. Cei care au dat mare importantă acestui test, și-au pierdut multe zile din vacanță și ceva ore de stat la plajă, dar au câştigat un loc la buget, cei care nu au reușit, să învețe mai bine pentru la anul. 

   Astea sunt locurile ocupate: 

La Medicină generală: 

• La buget sunt 210 locuri ocupate. Cea mai mică medie – 9.22, iar cea mai mare – 10. Există şi 358 de locuri la potenţial taxă. Cea mai mică medie – 5.08, iar cea mai mare – 9.85. Pentru cetățenii din Republică Moldova la buget este o singură persoană, aceasta având media 6.45. La potențial taxă mai este un candidat, cu media 6.20. Au fost respinși opt candidați. 

La Medicină Dentară: 

• La buget sunt 35 candidați. Cea mai mică medie a fost 9.31, iar cea mai mare – 10. La potențial taxă sunt 88 de candidați. Media cea mai mică 5.03, iar cea mai mare 9.26. Şi aici, cetățenii din Republică Moldova au o singură persoană la buget cu media 6.4, iar la potențial taxă, tot un candidat, cu media 6.00. Au fost respinși patru candidați. 


La Farmacie, cea mai mică medie a fost 9.82

La Farmacie 

• La buget sunt 29 candidați. 9.82 a fost cea mai mică medie, iar cea mai mare – 10. La potențial taxa sunt 125 de candidați. Media cea mai mică 5.08, iar cea mai mare 9.80. Cetățenii de etnie rromă au ocupat un loc la buget, cu media 9.11 La potenţial taxă, sunt doi candidaţi, cu mediile 6.04 și 5.62 Au fost respinși 11 candidați.

Claudia Pătraşcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *