Congresul Studenţilor din România

Congresul Studenţilor din România
Ediţia a VI-a, 17-19 Mai 2013
            Uniunea Studenţilor din România vă invită între 17 şi 19 mai 2013 să participaţi la Congresul Studenţilor din România, un proiect dedicat studenţilor, absolvenţilor, interesaţi de construirea unei noi societăţi pentru tineri, bazată pe valori şi pe strategii realiste.
            Eveniment de referinţă în mediul studenţesc din România, Congresul Studenţilor porneşte de la premisa de a crea un nou model de societate pentru tineri, cu accent pe trei paliere extrem de importante: legea internship-ului, opinia studenţilor privind sistemul educaţional românesc şi necesitatea elaborării unui model de creştere economică pentru o Românie modernă şi competitivă.
            Activităţile pe care Congresul Studenţilor este construit sunt următoarele: mese rotunde, workshop-uri naţionale şi adunarea plenară.
            Mesele rotunde din acest an vor trata cele trei direcţii ale congresului. Invitaţii acestor mese rotunde vor fi persoane cu experienţă în domeniul educaţional, economic şi al internship- urilor, pentru a oferi participanţilor un punct de pornire în procesul de creare a noului model de societate.
            Workshop-urile naţionale vor fi organizate în cele 5 regiuni ale ţării (Vest, Est, Centru, Sud-Est şi Sud-Vest) şi sunt structurate astfel încât să ofere studenţilor ocazia de a-şi exprima deschis părerile şi problemele cu privire la cele 3 subiecte abordate în cadrul congresului. La aceste ateliere vor participa deopotrivă studenţi şi invitaţi speciali, reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai mediului non-guvernamental şi ai celui academic.
Astfel, organizaţiile studenţeşti din Craiova, membre ale USR:  Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (ASFEEA), Asociaţia Studenţilor de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (ASFEFSK), Asociaţia Studenţilor din Facultatea de ştiinţe Sociale (ASFIG), EESTEC Craiova, Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF), Societatea Studenţilor Medicinişti din Craiova (SSMC) şi Societatea Studenţilor Stomatologi (SSS) au deosebita plăcere de a vă invita să participaţi la dezbaterea regională ”Calitatea educaţiei şi nevoile sociale ale studenţilor”, organizată în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Congresului Studenăţilor din România – Un nou model de societate pentru TINEri (detalii pe  http://congresulstudentilor.ro/2013/)
Unde?  La Sala de Marmură a Casei de Cultura a Studenţilor din Craiova.
Cand?  Pe 14 mai 2013, la ora 14.00.
Rezultatul dezbaterii?  Raportul întâlnirii noastre va fi prezentat Ministerului Educaţiei Naţionale la plenara Congresului Studenţilor din România, pe 18 mai 2013.
            Adunarea Plenară îşi propune să fie o întâlnire amplă care să reunească oficialităţi, miniştri, rectori, oameni de afaceri şi studenţi, în scopul conturării unui nou model de societate pentru tineri. În cadrul acestei întâlniri va fi prezentat rezultatul cercetării desfăşurată de USR privind domeniul educaţional, iar invitaţii vor oferi prin prisma experienţei lor păreri şi recomandări în legătură cu tema abordată de congres în anul curent. Anul acesta, Adunarea Plenară va avea loc pe data de 18 Mai, la Palatul Parlamentului.
Pentru a participa la Congresul Studenţilor din România, dar şi pentru a afla mai multe detalii, puteţi consulta site-ul oficial: http://congresulstudentilor.ro/2013/
Adelina CIOCHIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *