Craiova pierde în faţa celorlalte centre universitare din punct de vedere al dezvoltării economice

De ce să alegă viitorii studenţi specializarea Informatică de la Facultatea de Ştiinţe Exacte?

La Facultatea de Ştiinţe Exacte, specializarea Informatică, sunt disponibile anul acesta 126 de locuri la buget şi 74 la taxă, iar numărul studenţilor înscrişi la taxă din ultimii doi ani este în continuă scădere.
Echipa Aşadar a stat de vorbă cu prof. univ. dr. Ion Iancu, director al Departamentului de Informatică, şi a aflat că potenţialilor studenţi le va fi oferită „o pregătire în concordanţă cu cerinţele pieţei muncii”. După absolvirea unui astfel de profil, studenţii au oportunitatea să lucreze pentru companii multinaţionale precum: Microsoft, Oracle, IBM, HP, Pirelli, Siemens, Alcatel, Ford, Softwin. Conform prof. univ. dr. Ion Iancu: „nu este suficient ca un student la informatică să fie un foarte bun programator, ci să aibă şi cunoştinţe colaterale (Matematică-Mecanică-Fizică), care sa îi permită să modeleze fenomene din lumea înconjurătoare.”
La Specializarea Informatică de la Ştiinţe Exacte studiile se desfăsoară pe perioadă de trei ani. „Nu se mai face atat de multă matematică cum era în trecut” declară conf. univ. dr. Mirel Coșulschi. Tot acesta ne spune avantajele și dezavantajele examenului de admitere: „Această situaţie este o problemă de modă. Probabil că la anul vom avea şi noi examen de admitere. În urmă cu câţiva ani şi în Craiova era examen de admitere, însă studenţii veneau slab pregătiţi şi nu reuşeau să obţină notă de trecere, astfel că am fost nevoiţi să scoatem acest examen pentru că nu se ocupau locurile.”
Din punct de vedere financiar, facultăţile din Craiova pierd faţă de celalalte centre universitare şi prin faptul că oamenii se duc unde cred că reuşesc după absolvire să îşi găsească cu uşurinţă un loc de muncă. În momentul de faţă, un proaspăt absolvent câştigă în Craiova în jur de 1800 de lei.

De ce să aleagă potenţialii candidaţi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA)?

Printre avantajele oferite de această facultate se numără şi faptul că există stagii de practică la companii precum Ford. FEAA pune la dispoziţie şi o sală de consiliere pentru îndrumarea studenţilor cu privire la modalităţile de înscriere. Conform celor spuse de conf. dr. Costel Ionaşcu, prodecan în Cercetarea Ştiinţifică, profilul unui potenţial candidat la FEAA ar trebui să corespundă unui student care „stăpâneşte bine partea de metodologie. Contrar zvonurilor existente, teoria nu te lasă să mori de foame, dacă ştii să o foloseşti. De exemplu, cum  să studiezi comportamentul consumatorului dacă nu ştii cum să înregistrezi caracteristicile lui sau cum să calculezi anumiţi indicatori?!”

Andreea DASCĂLU
Madeline NEAGOE
Mihnea SOCOL
Oana VOINIC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *