Au venit bobocii și la AIESEC

23 octombrie a fost ultima zi în care a avut loc intervievarea potenţialilor membri AIESEC (Asociația Internațională a Studenților în Stiințe Economice și Comerciale).  S-au înscris 120 de studenţi, dintre care, în urma interviurilor au rămas 46.
Dragoș Udrea, student în anul II, la Filosofie ne-a spus: „la început nu eram convins de organizaţie, o consideram ca toate celelalte, dar a avut loc un eveniment care m-a făcut să trec peste prejudecăţi şi să încerc AIESEC pe pielea mea. Sunt membru nou, nu pot să mă pronunţ, dar mi-a plăcut ce am experimentat până acum.”
Între 1-19 octombrie, AIESEC Craiova a desfășurat campania de recrutare. Studenţii care s-au înscris la AIESEC au completat un formular fie online, fie la standul din Universitate. Între 19-23 octombrie studenţii au susţinut în Universitate două interviuri: unul individual şi unul de grup. Ultimul a constat într-un joc comportamental. Se alegea un grup de 7 sau 8 persoane care jucau diverse roluri: profesor, inginer, preot, make-ul artist. Studenții aveau un  minut la dispoziție să spună ce avantaje are personajul lor. În a doua partea a jocului, în 3 minute, candidații AIESEC, trebuiau să renunțe la unul dintre personaje sub pretextul lipsei de  hrană.

Aceste probe au ajutat comisia să își dea seama de cât de bine interacționează studenții, ne-a spus Alexandra Pițigoi, președinte AIESEC.

Adelina CIOCHIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *