Studenții din Craiova nu renunță la țigări

Joi, pe 14 noiembrie, în ultima zi a Festivalului Unifest, a avut loc Campania „Un măr pentru o țigară” în Universitatea din Craiova.
Până anul acesta, campania s-a desfășurat în intersecții și a fost un real succes, ne-a spus Claudiu Ionele, student la Medicină Generală. Anul acesta a avut loc la Sala Polivalentă, unde au strâns aproape 40 de țigări, și la Universitatea din Craiova.

Încă de la 9:00, studenții de la SSM (Societatea Studenților Mediciniști) și OSF (Organizația Studenților Farmaciști) au venit în Universitate, au 30 de kilogame de mere, primite anul acesta de la Casa studenților. Erau atât mere galbene, cât și roșii, printre ele și două- trei mai stricate. Erau toți îmbrăcați în halat alb. Singurul băiat din grup purta halat bleu. Cu zâmbetul pe buze s-au oprit în fața magazinului să se organizeze. Trebuiau să îi convingă pe studenți să dea o țigară și să primească un măr. Aveau și cutii pe care erau lipite imagini cu un măr și o țigară făcută nod. Înainte să înceapă campania, două fete au spus că se duc la baie, iar Roxana Borz, coordonator pe Departamentul de Sănătate (OSF) a glumit și le-a spus să nu fumeze țigările adunate de la Sala Polivalentă. Studenții s-au dus la fiecare intrare din Universitate, dar fie nu reușeau să atragă atenția, fie studenții spuneau că nu fumează, iar cei care fumau nu acceptau schimbul. Studenții nu au fost atât de receptivi la acest eveniment și doar 30 au făcut schimbul.


Maria, studentă la FEAA zice că „Ideea e bună, nu îmi place partea cu merele. Dacă îmi dădeau kiwi, piersică sau banană, făceam schimbul”.

La organizarea campaniei au participat doar voluntarii organizațiilor: „Fiind voluntari sunt nevoiți să se implice, pentru că noi ținem cont de proiectele în care ei se implică” a spus Roxana Borz. În schimb, voluntarii din SSM și OSF primesc anumite puncte, bonusuri și participă la diverse conferințe.


Aceasta este înregistrarea promisă tuturor care au citit articolul. 
Echipa Așadar


Adelina CIOCHIA
Foto: Andreea DASCĂLU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *