Blogul – jurnal sau afacere online

Casa Studenților a fost gazda unui alt eveniment care a avut loc joi, 10 aprilie ora 12:00 și s-a adresat tinerilor cu și fără blog. În începutul conferinței, Daniel Botea, moderatorul, a explicat ce este bloggerul. ,,Este o persoană care navighează prin spațiul virtual și completează un blog.”
Elevii şi studenţii prezenţi au putut să pună întrebări invitaților: bloggeri din liceu, din clasa a XII-a, a XII-a, bloggeri studenți în primul an de facultate, profesori bloggeri.
Şi-a spus părerea despre ce înseamnă să fii blogger Raluca Soare, elevă la Colegiul Naţional ,,Elena Cuza”, cu un blog activ de şapte ani, dar și Adelina Chalmers, guest blogger craiovean la Universitatea Cambridge. ,,Dacă ai un blog vei fi mai uşor angajat, ai un lucru în plus de trecut în CV. ” spune aceasta. Printre invitaţii la acest eveniment a fost şi Cristian China-Birta, primul blogger de pe lista celor mai influenţi bloggeri din România.
Scopul conferinţei blogosferice a fost ca tinerii prezenţi să vadă că blogul poate fi un mod de a-ţi dezvolta abilităţile de scriere şi comunicare. Dar la fel de bine poţi cunoaşte oameni de afaceri prin intermediul lor sau îţi poţi face chiar tu o afacere din asta.
Pentru Cătălina Dobre, studentă în anul al III-lea la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, blogul nu este o afacere, ci un mod de exteriorizare: ,,Am blog pentru că vorbesc mult şi nu are cine să mă asculte, vorbesc atât de mult încât am patru bloguri. Cred că poţi scrie pe un blog la orice vârstă, nu contează dacă eşti elev sau student, pentru că sentimente şi idei ai oricând, iar într-un blog despre asta este vorba.” Tot Cătălina spune că nu ar participa la un concurs pentru bloggeri deoarece ,,au alte criterii ăia acolo şi nu suport să-l modelez după cum vor ei”.
Blogger este şi Ştefania Dobre: ,,pentru mine, acesta reprezintă o formă de evadare, mă ajută să comunic mai mult, mai uşor,” spune studenta de la Comunicare şi Relaţii Publice, Facultatea de Litere, anul II.
În România, primul blog a apărut în 1997. În prezent, sunt trei tipuri de bloguri: personal, profesional şi de corporaţii.
Raluca Irina BUZATU

 Simona TOMA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *