Brmmm, Brmm cu mașinuța craioveană la Finala Europeană Freescale

Echipa studenţească EMMA de la Facultatea de Automatică, Calculatoare si Electronică din Craiova s-a calificat la finala europeană  ,,The Freescale Cup” ce se va desfășura în Germania , pe 29-30 aprilie 2014.
Echipa este coordonată de prof.dr.ing. Cosmin Ionete și formată din studenții  Mădălin Mămuleanu, Marius Anghel si  Dan Eugen Marian.  În urma etapei regionale care a avut loc la Universitatea Politehnică Bucuresti,  în data de 7 martie 2014 echipa a reușit să fie printre  cele patru echipe ,din cele 13 înscrise în concurs , care vor reprezenta România la Finala Europeană.
Concursul presupune realizarea unei mașinuțe capabile să parcurgă un circuit special, fără a înterveni în controlul ei.
 ,,Practic, este programată să urmărească o dungă neagră fără a iesi de pe traseu si terminarea acestuia într-un timp cât mai scurt”,  a precizat Dan Eugen Marian,membru al echipei.
Pentru realizarea acestei mașinuțe, studenții au lucrat aproximativ patru luni, cam trei-patru ore pe zi.
,,Noi am avut pus la dispoziție un kit ,servomotor,camera si motoarele. Restul componentelor ,precum și algoritmul ,adică softul propriu zis,  a trebuit să le facem noi” a spus Mădălin Mămuleanu, membru al echipei. Foarte important este faptul că această mașină nu este controlată prin telecomandă.
 ,,Mașina gândește singură, nu are telecomanadă. Cu ajutorul softului făcut de noi,  încetineşte când vede curba, accelereaza în linie dreaptă” a adăugat Mădălin Mămuleanu.

Pentru Finala Europeană din Germania,  unde s-au calificat 25 de echipe ,studenţii  din Echipa EMMA îi vor aduce mașinei anumite îmbunătățiri, astfel încât aceasta să parcurgă în cel mai scurt timp un traseu predefinit.
Iulia VERDEȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *