Care este cea mai frumoasă amintire legată de Paşte?

Zilele acestea, mai toată lumea vorbește despre Paște, despre planuri de vacanță și de distracție. Aşadar, să vedem ce amintiri au studenţii cu privire la Paşte.

Andreea Șerban / Adriana Grigoraș
Andreea Şerban, Facultatea de Drept și Ştiinţe Sociale, Departamentul Sociologie, anul I: ,,Cea mai frumoasă amintire legată de Paşte este aceea când am încercat să colorez ouăle cu foi de ceapă şi mi-au ieşit o culoare ciudată, nici roşii, nici portocalii.” 

Adriana Grigoraş, Facultatea de Drept și Ştiinţe Sociale, Departamentul Sociologie, anul I: ,,­­Cea mai frumoasă amintire legată de Paşte este de când eram mică şi ajutam la pregătirea bunătăţilor, în familie. Îmi amintesc cu drag şi momentul când venea iepuraşul şi eram foarte bucuroasă şi surprinsă de cadouri.”

Mihaela Coardă
Adeline Constantina
Adeline Constantina, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Departamentul Economie şi Afaceri Internaţionale: ,,Amintirea mea legată de Paşte este o excursie în Delta Dunării, la Sulina, cu prietenul meu. Au fost câteva zile liniştite în care am vizitat staţia meteorologică din Sulina şi muzeul. A fost inedit, plăcut şi ceva nou de Paşte. Este una dintre amintirile persistente pe care vreau să o repet cât mai curând.”

Mihaela Coardă, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Specializarea Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor:,,Cred că cea mai frumoasă amintire este când eu şi surorile mele ne jucam pitulând nişte ouă şi îl aşteptam pe iepuraş în locul în care găseam ouăle.”

Raluca Badea, FEEA: ,,Cea mai frumoasă amintire de Paşte este o excursie la Sibiu cu părinţii. Pentru mine, Paştele reprezintă perioada în care pot să merg în vacanţe, împreună cu părinţii.”

Alexandra Vrăjitoru, Facultatea de Litere, anul I: ,,Sincer, nu-mi amintesc ceva anume. Poate amintirile de când eram mica legate de ciocnitul ouălor.”

Luciana Ștefan
Luciana Ştefan, Facultea de Litere, Specializarea Comunicare şi Relaţii publice, anul II: ,,În joia Paştelui, îndragostită fiind, m-am gândit să-mi sărbătoresc majoratul împreună cu prietenul meu din  vremea respectivă într-un week-end romantic la  Amsterdam. În prima seară, cuprinşi de fel de fel de nevoi  trupeşti… şi nu, nu vă gândiţi la prostii, ci la foame, sete, am coborât  la barul hotelului, pentru a cumpăra o sticlă de vodkă, iar  la întoarcere am avut parte de surpriza vieţii, și anume, Andrei dormea. Să fie un Paşte plin de amintiri. În a doua seară am ieşit să sărbătorim în oraş. În club însă, îl observ pe Andrei că flirta cu alte domnişoare la bar, moment în care am avut o reacţie adolescentină, izbucnind în plâns.”

Melitta Szathmary, lect. univ. dr.: ,,Copil fiind, era bucuria de a căuta cuibul iepuraşului, care niciodată nu era în acelaşi loc. Găseam în el ouă roşii, ouă de ciocolată şi știam că mai primesc şi ceva pe lângă: o carte, o jucărie. Găseam ceva ce iepuraşul ştia că mi-ar trebui sau mi-ar plăcea.”
Claudia COCOȘ
Iulia VERDEȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *