Craiova, Capitală Culturală Europeană promovată prin eseuri

Studenţii şi elevii craioveni pot să redacteze un eseu în limba română despre felul în care văd Craiova în rolul de capitală a culturii europene.
Eseurile au drept scop susţinerea Craiovei în demersul său de a deveni Capitală Culturală Europeană în anul 2021. ,,Concursul are rolul de a conştientiza, în rândul tinerilor, dimensiunile şi cerinţele competiţiei onorante şi provocatoare în care municipiul nostru s-a angajat”, a spus lector univ. dr. Cosmin Dragoste, în calitate de director al Casei de Cultură „Traian Demetrescu” şi ca organizator.
Organizatorii acestui concurs consideră că studenţii şi elevii au energia, ideile şi creativitatea necesară pentru a propune manifestări , programe şi proiecte pentru o dezvoltare culturală a oraşului. ,,Tinerii olteni pot fi de mare ajutor în această competiţie, pentru că ei reprezintă una dintre pârghiile autentice de mobilizare şi de avansare pe calea culturală. Ideile lor pot ajuta din plin la configurarea unei strategii viabile în vederea obţinerii acestui titlu”, a mai adăugat lector univ.dr. Cosmin Dragoste.
Eseul de maxim două pagini redactat în limba română trebuie trimis pe adresa Casei de Cultură ,,Traian Demetrescu“ din Craiova până la 5 aprilie 2014. Studenţii şi elevii care au nevoie de timp mai mult pentru redactare pot să ducă personal eseul la sediul instituţiei până la 10 aprilie 2014.

Premiile acordate vor fi de 500 de lei pentru locul I, 300 de lei pentru locul II si 200 de lei pentru locul III. Toţi care vor trimite eseuri vor primi diplome de participare.
Iulia VERDEȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *