DELF/DALF, o șansă spre reușită

Studenții de la Universitatea din Craiova, dar și elevii și adulții care vor să își verifice nivelul limbii franceze pot să aplice pentru examenul DELF/DALF. Aceștia pot să obțină una dintre cele cinci diplome ce privesc înțelegerea și comunicarea în limba franceză, de la nivelul începător, până la cel experimentat.             
        Atestatele validează în mod echilibrat și obiectiv competențele de comunicare în conformitate cu nivelurile descrise de Cadrul European Comun de Referință pentru limbile străine.  Elevii care or să obţină DELF B1 nu mai susţin evaluarea la limba franceză la examenul de bacalaureat. Cei interesați pot să se înscrie între 10 martie și 8 aprilie, la sala 445 din Universitatea din Craiova, iar sesiunea de examene este pe 12-13 aprilie 2014.
        DELF/DALF certifică nivelul de limba franceză pentru înscrierea într-o universitate din străinatate. Este o oportunitate și pentru cei care doresc să obțină burse de studiu  în țări francofone.  ,,Am aplicat pentru DELF/DALF și am reușit. Am fost admisă la facultate în Franța datorită diplomelor DALF/DELF, despre care pot spune că m-au ajutat mult în reușita mea”, a spus Alina Tănasie, studentă la Economie în Franța.
        De asemenea,diplomele căpătate  reprezintă un atu în carieră. ,,Am aplicat pentru acest examen în clasa a XI-a pentru că voiam să merg la facultate în străinătate, dar și ca să îmi verific nivelul la franceză.  Între timp,  am ales să studiez în țară,dar consider că atestatul o să îmi fie de ajutor în viitor, pentru că vreau să devin fie traducător, fie profesor. O să fie detaliul care o să facă diferența”, a spus Alexandru Bellu, student la Facultate de Litere, specializarea engleză-italiană.

        Toate examenele pentru obținerea diplomelor DELF și DALF evaluează patru competențe: înțelegerea documentelor orale, înțelegerea documentelor scrise, exprimarea orală și exprimarea în scris. Iar diplomele sunt valabile pe viață. 

Iulia VERDEȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *