Sarbătoare franţuzească la Universitatea din Craiova

Lectoratul Francez de la Universitatea din Craiova a organizat, în perioada 24-28 martie 2014, o serie de activităţi cu ocazia Zilelor Francofoniei, precum un concurs fotografic, lansare de cărţi sau spectacol de improvizaţie.

           Manifestările au marcat împlinirea a 20 de ani de la intrarea României în Organizaţia Internaţionlă a Francofoniei. Studenţii şi profesorii Facultăţii de Litere au participat la activităţi precum concursul fotografic „ Dis-moi Dix mots!” sau  masa rotundă culturală francofonă, unde s-a vorbit despre cultura franceză, la sfârşitul căreia a fost organizat un bufet gastronomic francofon.
           Zilele Francofoniei au fost sărbătorite la Craiova prin  lansarea a două cărţi ale prof. Ioan Lascu, “Albert Camus: innovation, classicisme, humanisme” şi “Des premiers tabous au dernier baroud”, în colaborare cu lect. Univ.dr. Camelia Manolescu şi Valentina Rădulescu, o prezentare a relaţiilor franco-polone, dar şi de un spectacol de improvizaţie al unui grup de studenţi de la Facultatea de Litere coordonaţi de actriţa Claudia Suliman, care au pus în scenă piesa „Pune-te in pielea personajului dacă poţi”.
           Organizatorii sunt mulţumiţi de implicarea studenţilor în aceste activităţi. „A venit multă lume. Spre exemplu, dacă unui student îi place literatura a venit la «Voix des livres» (Vocea  cărţilor), dacă îi place mâncarea a venit la bufetul gastronomic. Au venit în jur de 30 de studenţi la fiecare activitate, în condiţiile în care ele au fost organizate în jurul orei 14:00, atunci când studenţii au cursuri ” , a spus Guillaume Dujardin, lector universitar, Facultatea de Litere.
         

 Studenţii au fost şi ei încântaţi de aceste manifestări. „ Ca în fiecare an, au fost desfăşurate diferite activităţi culturale, cu scopul de a promova limba franceză în rândul tinerilor. Una dintre activitătile mele preferate a fost „La voix des livres” (Vocea cărţilor), unde atât studenţii, cât şi profesorii s-au transformat pentru o zi în cărţi pentru a putea atrage iubitorii de literature,dar şi pentru a îndemna pe cât mai mulţi dintre tinerii din ziua de azi să descopere tainele cititului.”, Georgiana Buțu, Fcultatea de Litere.

           Evenimentele continuă cu un concurs de fofografii, ce vor fi expuse la Universitatea din Craiova, pe data de 7 aprilie.
Claudia COCOȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *