Se caută James Bond

Oficialii SRI au trecut și pe la Universitatea din Craiova. Aceștia au stat miercuri, 2 aprilie, de vorbă cu studenții craioveni, la prezentarea „50 de minute cu și despre SRI”.
Cyberint, aria care se ocupă de siguranța pe internet, din SRI, desfășoară o campanie la nivel național  în universități. Obiectivul acesteia este de a le explica tinerilor regulile securității. Să-i recruteze pe cei interesați, potriviți. „Avem nevoie de oameni cu pregătire din toate domeniile. Scopul este să cunoaștem tineri, să identificăm colegi.” spune Maria Oancea, ofițer SRI – Cyberint.
Studenții care urmăreau filmele cu James Bond, pasionați de necunoscut și cu dorința de a face mereu altceva, au avut ocazia să cunoască acest domeniu, chiar de la sursă.
Principalii candidați pentru statutul de ofițer au fost de la specializarea Matematică și Informatică. Ionuț Scarlat, student la Informatică, anul II, a avut un feedback pozitiv: „Ne-au răspuns la foarte multe întrebări și ne-au făcut să vrem să aplicăm la ei. Eu o să mă duc să aplic în următoarele două săptămâni pe culegere de informații.”
Interesat de o carieră în SRI a fost și un alt student de la aceeași specializare: „Ne-au prezentat o mica parte din munca lor, ce se poate spune în public și chiar ne-au motivat să mergem să lucrăm acolo.”
Când se gândesc la viitorul lor, studenții de la Informatică sunt optimiști. Nu sunt pregătiți doar pentru o carieră de cadru didactic; li se deschid portițe și spre alte domenii, cum ar fi securitatea informației. „Noi avem curs de securitatea informației, de criptografie și putem spune că studenții sunt pregătiți pentru așa ceva” spune prof. univ. dr. Nicolae Constantinescu
Viitorul James Bond va trebui să treacă prin cateva criterii de selecție: interviu, test psihologic și de cultură generală, pentru o carieră în SRI.
Raluca BUZATU
Simona TOMA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *