Unii rup discotecile, alții bibliotecile!

Cam  așa stau lucrurile și în rândul studenților craioveni. Obiceiurile sunt comune și în funcție de ele se leagă noi prietenii, mai ales în rândul celor din anul I. Dorința de integrare rapidă într-un grup îi aduce pe tineri în cafenele și baruri. 

Anca Dragomir, Loredana Dragomir, Andreea Lazăr

Ionuț Căldăraru (Facultatea de Litere):  Merg la o cafea sau în parc cu colegii.
Theodor Dicu (Facultatea de Drept): Mă întorc la cămin pentru că este lângă facultate, iar după, revin la cursuri.
Elidia Scurtu (Geografia Turismului): Îmi iau ceva de mâncare sau ies afară, dacă este cald.
Loredana Dragomir (Geografia Turismului): De obicei mă  duc acasă, dacă pauza este mai mare, iar dacă este o pauză  mai scurtă, merg la suc.

Cezar Trașcu (Traducere și interpretare): Stau la Universitate, îmi iau o cafea, mă plimb de la o sală la alta sau mă uit peste cursuri.
Mădălina Budoaica (Traducere și interpretare):  Citesc.
Liliana Truică (Comunicare și R.P.): De obicei citesc, mă odihnesc, sau ies la un suc cu prietenii.
Anca Dragomir (Geografia Turismului): Merg acasă, de obicei.
Theodor Dicu
Alina Hoțu (Matematică): Stau, beau cafea și fumez.
Andreea Lazăr (Geografia Turismului): Stau pe bancă în fața Universității.

Dacă în legatură cu studenții lucrurile sunt clare, ne-am gândit să vedem ce făceau și profesorii în timpul studenției  și care sunt diferențele dintre generația precedenă și cea actuală.

Alexandra Iorgulescu, Conferențiar univ.dr.: ,,Mă duceam la o cafea.”
Melitta Szathmary, Lector univ. dr.: Uneori mergeam la cafea, alteori, dacă aveam un  examen, citeam. Era un bar în Universitate, uneori  mergeam acolo și stăteam de vorbă cu colegii. Depinde de om, de situație.

Mihai Ghițulescu, Lector univ. dr.: Acum zece ani, erau vremuri mai boeme. Veneam la facultate, în primul rând, ca să ne întâlnim. Mai degrabă, cursurile erau pauze între ferestre. Când aveam un ban, ne afumam prin vreun bar din apropiere. Când nu, stătateam pur și simplu pe vreun pervaz al Universității, enervând cumplit femeile de serviciu.

Sorin Avram, Lector univ., Departamentul de Geografie:  De obicei, cred că încercam să mâncăm, să ne hidratăm, rezolvam probleme administrative.
În urma intervievărilor, am constatat că timpul nu lasă urme în obiceiurile studențești și că sucul, cafeaua şi țigările fac parte din modul de relaxare a celei mai mari părți dintre studenți.
Diana GRUIA
Laurențiu BĂDICUȚ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *