„E mai ușor să găsești o rețea wifi pe stradă decât o sticlă de apă”

Sesiunea de înscrieri este în toi la Facultatea de Inginerie Electrică și cea de Automatică și Calculatoare. Pe holurile facultăților, profesorii îi așteaptă binevoitori pe candidați. Îi ajută să își completeze cererile și le dau sfaturi tinerilor nehotărâți. 


Răzvan  Georgescu este pasionat de calculatoare și artă, le rezumă într-un singur cuvânt ,,photoshop”. A optat pentru specializarea Ingineria Sistemelor Multimedia, cea a Facultăţii de Automatică și Calculatoare.  ,,O văd ca pe o artă în materie de calculatoare, poți modela site-uri și nu numai, cum vrei”, ne spune Răzvan, iar job-ul în care se vede este într-o companie de jocuri, unde își poate folosi abilitățile de artist al sistemelor multimedia.

Dr. Ing. Mihai Lincă, șef lucrări, ne-a povestit cum sunt tinerii care vin să se înscrie la Facultatea de Inginerie Electrică. Profesorul spune că majoritatea care vin acolo știu ce vor, dar sunt și alții dezorientați, care vin împreună cu părinții și sunt influențați în alegerea specializării.
Candidații nehotărâți, în unele cazuri, sunt sfătuiți de părinți să își aleagă facultatea și în funcție de personalitatea pe care o au: „Înscrie-te la Aerospațială că și așa ești tu aeriană”,  spune profesorul Mihai Lincă, din cele auzite la înscrieri.

Dar sunt și tineri hotărâți. Ovidiu Alexandrescu s-a înscris la specializarea de Inginerie Electrică și Calculatoarepentru că asta îi place și crede că are posibilități de angajare. ,,Cred că mediul privat oferă mai multe locuri de muncă în acest domeniu și cred că acolo poți ajunge și fără pile dacă ești bine pregătit”.
Ovidiu Cristescu s-a înscris în urmă cu câteva zile și acum își însoțește prietenul. A ales ca specializare Calculatoare În Limba Engleză: „E mai ușor să găsești o rețea wifi pe stradă decât o sticlă de apă”, spune Ovidiu, convins că poate practica ce își dorește.

Decanul Facultății de Inginerie Electrică, prof. ing. dr. Marian Ciontu, este încrezător în revenirea acesteia. ,,Nu sunt atât de multe înscrieri cum ne dorim, dar față de anul trecut suntem în creștere.” Decanul speră în redresarea  facultății, și împreună cu colegii, încearcă să își adapteze planurile de învățământ și modul de lucru cu studenții: „Este foarte important ca studentului să nu i se spună că trebuie să învețe asta, ci să i se explice de ce trebuie să învețe și la ce îi vor folosi ulterior aceste cunoștințe”,  spune prof. ing. dr. Marian Ciontu.

Posibilitățile de angajare sunt multiple. Exemplu concret sunt absolvenții care acum conduc companii din zona Olteniei, absolvenți ce și-au realizat o carieră în Canada și S.U.A. Cel mai recent caz este o tânără ce a terminat secția în limba franceză a Facultății de Inginerie Electrică, iar acum ocupă un post de conducere la  Électricité de France.

  Raluca BUZATU
Simona TOMA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *