Căminist de 10. Căminist de 2

Buzunarul face diferența. Cu cât scoți mai mult din buzunar cu atât condițiile oferite de stat sunt mai bune. Asta explică și varietatea de prețuri din căminele studențești ale Universității din Craiova.



În Căminul 10 din Campusul de la Electrotehnică, accesul se face pe bază de cartelă. Liniștea este tulburată de câte un student care urcă și coboară scările din când în când. Camerele, dotate fiecare cu baie, găzduiesc câte 5 studenți. Nimeni nu distruge rânduiala din interior. Studenții care sunt la buget plătesc 175 RON pe lună, iar cei de la taxă 225 RON pe lună. „Înainte am stat în Căminul 1 de la Agronomie și nu am fost deloc mulțumită de condițiile de cazare: toaleta și baia pe hol, gălăgia și neasigurarea securității la intrare etc. De când m-am mutat în Căminul 10 lucrurile s-au schimbat în bine. E liniște, pot învăța și prețul este acceptabil pentru ceea ce ni se oferă” ne-a a pus Alina Chesnoiu (Fizică, III)



La etajul IV al Căminului 10 îi întâlnim pe Mădălin Ionuț Lazăr și pe Mădălin Tănasie (Inginerie Electrică , IV) care sunt foarte mulțumiți de ce li se oferă. „În primul rând, nu te deranjează nimeni, ai liniște și poți învăța. Singurul dezavantaj este că trebuie să ne aducem aparate electrice și electrocasnice de acasă, însă suntem bucuroși că nu ni le interzice nimeni  și curentul intră tot în același preț. Mai dăm câte o petrecere din când în când, dar suntem nevoiți să terminăm la 23:00. Comisia de cazare este foarte seriosă și își face mereu treaba”.

În căminul 2 de la Agronomie lucrurile stau cu totul și cu totul altfel. Ai senzația că ai pătruns într-un penitenciar mai modern de la noi. Intri în curtea căminului, care este plină de buruieni și maidanezi. Muzica populară răsună la amiază de se zguduie pereții. Accesul în interior se face tot pe bază de cartelă, dar nu există niciun portar care să te verifice. Aici intră și iese cine dorește. Studenții sunt speriați și încep să o ia la goană când îi întrebi de condițiile în care trăiesc. Camerele, de 4 persoane, sunt neîncăpătoare. Haine aruncate peste tot, pet-uri și ambalaje care îți pun piedici, praful gros așternut pe mobilier și cojile de semințe aruncate la întâmplare te fac să te simţi în alt secol, în altă lume – mai rea. Baia este comună și nu există pereți; te mai salvează doar niște nailoane colorate care te acoperă în momentele de intimitate. Studenții care sunt la buget plătesc 135 RON pe lună, iar cei de la taxă 185 RON.



Mădălina Coandă (Agricultură și Horticultură, III) ne-a spus că „Lejeritatea este la ea acasă. Nu avem siguranță. Muzica răsună până când se termină cheful că nimeni nu vine să ia măsuri. Vine numai dacă este chemat. Baia și bucătăria sunt pe palier. Condițiile sunt acceptabile pentru prețul pe care îl plătim”. 

Mihaela RÎCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *