Concursul „Dragomir Hurmuzescu“ reunește la Craiova cei mai buni studenți fizicieni din țară

Ce-a de-a patra ediție a Concursului Naţional Studenţesc de Fizică „Dragomir Hurmuzescu“ va avea loc între 27-28 martie la Universitatea din Craiova, la Departamentul de Fizică. Este o ediţie aniversară prilejuită de cei 150 de ani de la naşterea fizicianului Dragomir Hurmuzescu.


Cei mai buni 35 de studenţi de la cinci centre universitare importante din ţară îşi vor pune în valoare cunoştințele. Studenţii din anii I şi II vor susţine o probă scrisă. Cei de anul III vor prezenta teme de interes, rezultatele unor stagii de practică, a unor studii proprii sau a unor teme de cercetare 19:00 – 19:30, efectuate alături de profesorii lor. Participanții vor ajunge în Craiova pe 27 martie. Pe 28 martie, între 19:00-19:30, în Sala Albastră se va desfășura festivitatea de premiere. La întâlnirea Consorţiului Facultăţilor de Fizică din ţară se iau decizii importante legate de strategiile de cercetare şi cooperare pentru următorii ani.

Dragomir Hurmuzescu este întemeietorul primei școli de fizică experimentală din țară. Fondatorul primului post de radiodifuziune și realizatorul primelor transmisii prin telegrafie fără fir din țară.

Claudia PREDILĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *