Degustări pe franţuzeşte la Universitatea din Craiova

Cu ocazia zilelor Francofoniei, Universitatea din Craiova a organizat o serie de evenimente în care au fost implicați studenți de la Specializările Traducere și Interpretare și Engleză-Franceză.


La evenimentul Picnicul poetic francofon Haikunoi, organizat marți în Universitate, invitatul special a fost Joanne Lemay, Ambasador al Canadei la Bucureşti. „Mă bucur să mă aflu aici, la această frumoasă universitate. Mulţumesc conducerii Universităţii din Craiova pentru implicarea activă în sprijinirea francofoniei. Apreciez inițiativa rectorului Universităţii de a înfiinţa un liceu cu predare în limba franceză, iniţiativă care va consolida poziţia limbii franceze în regiune”, a afirmat ambasadorea.
După încheierea discursului au fost degustate delicatese franțuzești: brioşe cu fructe de pădure, madeleine, eclere, tarte, brânzeturi franțuzești și salate. Toate au fost pregătite de studenții și profesorii craioveni, cu sprijinul financiar al Auchan și BRD Craiova. „Plăcerea cu care mănâncă mă face să simt că timpul petrecut în bucătărie nu a fost în zadar. Îmi dau seama că efortul depus de mine este apreciat”, ne-a mărturisit Cristina Pîrlac (studentă, I)

În cadrul zilelor dedicate Francofoniei 2015, Universitatea din Craiova organizează pe parcursul lunii martie mai multe activități prin care se scoate în evidență faptul că România este o țară francofonă.

Claudia PREDILĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *