Emma Nicholson, Doctor Honoris Causa al Universităţii din Craiova

Excelența Sa Emma Nicholson a primit titlul Doctor Honoris Causa cu prilejul sărbătoririi a 25 de ani de învățământ juridic craiovean.


La evenimentul organizat pe 20 martie a participat ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Câmpeanu, care a felicitat instituţia pentru „rezultatele deosebite înregistrate în procesul educativ şi de cercetare”. Ceremonia a fost deschisă de Rectorul Universităţii din Craiova. „Acum trebuie să utilizăm împreună arma educaţiei juridice pentru asigurarea libertăţii, nu pentru schimbarea lumii. Înţelegerea acestui lucru trebuie să fie noul scop al educaţiei juridice. Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova vrea să păşească ferm pe această cale şi vă invită să construim împreună libertatea prin mijloacele justiţiei”, a spus Prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, Rector al Universităţii din Craiova
În discursul său de răspuns, Excelenţa Sa Emma Nicholson a  apreciat  conferirea titlului de Doctor Honoris Causa: „Sunt onorată de titlul pe care mi-l acordă Universitatea din Craiova. Mă simt puţin jenată. Aveţi rezultate foarte bune şi sunt convinsă că veţi avea o carieră strălucită. Am devenit cetăţean de onoare al municipiului Craiova în 2001. Sunt foarte apropiată de acest oraş. Am venit în vizită de mai multe ori şi m-am simţit foarte bine aici.”

Emma Nicholson, Baroană de Winterbourne și membru al Camerei Lorzilor din Parlamentul Britanic, este o personalitate marcantă a vieții publice europene, cu merite deosebite în procesul de aderare a României la Uniunea Europeană. 

Amelia TUȚĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *