Studenţie şi pasiune

Arlette Martha Firan este unul dintre cei cinci studenţi ai Conservatorului Universităţii din Craiova, din anul I. Şansele pentru o carieră de succes sunt întemeiate pe premiile câştigate la concursuri şi de activitatea neîntreruptă în muzică, deşi este studentă la două facultăţi. Pe lângă Conservator, Arlette frecventează şi cursurile specializării Relaţii internaţionale şi studii europene. Arlette a fost membră şi bursieră a Clubului de excelenţă ,,Fundaţia Dan Voiculescu”, membră a cercului muzical de la Palatul Copiilor Bucureşti şi a făcut parte din corul Radio Oltenia Craiova. Printre premiile câştigate la concursurile muzicale, se numără Premiul I la ,,Festivalul francofon’’ al liceelor din Craiova, Premiul I la Festivalul ,,Dunăre Apă Vioară” din Bechet, Premiul I la Festivalul ,,Plai de Cântec Oltenesc” sau Premiul I la concursul ,,Vreau să cânt” din Craiova, organizat de Casa de cultură ,, Traian Demetrescu’’. În 2012, studenta a fost şi concurentă a emisiunii  X-factor, dar a fost eliminată: ,,Am obţinut cei trei ,,da’’ din partea juriului,dar am fost eliminată din bootcamp. Chelu a fost cel care m-a anunţat că voi părăsi concursul’’ .
Arlette este studentă la secţia de soprane de coloratură şi poate atinge nota ,,do’’ de sus,  dar se poate mândri şi cu piesele interpretate la pian şi chitară. În prezent, pe lângă cursurile de la facultate, Arlette este înscrisă şi într-o organizaţie de studenţi, ia parte la repetiţiile pentru Filarmonica din Craiova şi se meditează din banii proprii la canto: ,, Chiar dacă m-am înscris la Conservator, eu încă mă meditez separat la canto, pentru că nu este suficient să ma implic doar la cursuri, e nevoie de timp şi răbdare’’.
  Arlette are sprijinul familiei pentru a-şi face o carieră în muzică,dar spune că s-a simţit neîndreptăţită la anumite competiţii muzicale şi în emisiunea televizată la care a participat: ,,Recunosc că uneori simt că nu dă nimeni doi bani pe muzică, dar sincer, nu mă văd făcând altceva niciodată. Am încredere şi nu renunţ, chiar dacă efortul e doar din partea mea”, a spus Arlette.

  Pe lângă muzică, studenta iubeşte dansul şi călătoriile şi îi place mereu să cunoască oameni noi. ,, Vara aceasta am aplicat pentru programul Work and travel şi voi merge în S.U.A. Sunt foarte încântată, abia aştept’’, a spus Arlette.
Aryna BRESNICEANU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *