Ce mai citii, ce mai văzui, ce mai ascultai

Ia uite cine s-a intors ( Editura Rao, București, 2014)
Autor: Timur Vermes
Traducător: Liana Mihăilescu

Apărut în anul 2012, romanul lui Timur Vermes îl plasează pe Hitler în zilele noastre, mai precis în anul 2011, într-un maidan din Berlin, n evătămat  singur-cuc și tot la 57 de ani. Nu ştie nimic despre sinucidere, nu-și dă seama că s-a încheiat războiul; nu ştie decât că orașul arată mult schimbat faţă de ultima oară când l-a văzut, iar oamenii reacţionează diferit de cum era el obişnuit. Interpretează în mod nazist tot ceea ce vede în jurul său și deși lumea îl recunoaște, nu poate să creadă că este chiar Hitler, ci că este un actor sau un comediat. Cu ajutorul internetului devine celebru și se folosește de acest mijloc pentru a reintra în politică.

Marian Hill
Un duo de pop electronic din Philadelphia format din Jeremy Lloyd (producție/versuri, fiul unui conductor și al unei cântărețe de operă) și Samantha Gongol (vocal/versuri). Istoria trupei pornește încă de când părțile componente s-au întâlnit la un concurs de talente în școala generală. Duo-ul s-a reîntâlnit peste ani, când Lloyd studia compoziție muzicală la facultate, iar Gongol se chinuia să scrie versuri în New York.
Trupa are infulențe de la Cole Porter până la Kanye West și de la Ella Fitzgerald la Drake, fiind definită de alți artiști ca un mix de inspirație. În concerte, Marian Hill este acompaniată de saxofonistul Steve Davit. Pot fi ascultați pe canalul lor de YouTube și SoundCloud.

Avengers: Age of Ultron (Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron)
Cu: Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Chris Evans, Elizabeth Olsen
Gen film: Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF
Când Tony Stark încearcă să pună în mişcare un program inactiv de menţinere a păcii, lucrurile scapă de sub control, iar cei mai mari eroi ai Pământului, printre care Iron Man, Captain America, Thor, Incredibilul Hulk, alături de Black Widow şi Hawkeye, trebuie să-şi dovedească forţele şi rezistenţa într-un moment de răscruce, în care soarta planetei şi a locuitorilor ei atârnă de un fir de aţă. Odată cu apariţia lui Ultron, rămâne în sarcina Răzbunătorilor să îl oprească de la a-şi pune în aplicare teribilele planuri, astfel încât, în curând, se formează alianţe greu de imaginat anterior, iar întâmplările ulterioare pavează drumul spre o aventură globală unică. Pe lângă faptul că trebuie să îi ţină piept lui Ultron, Răzbunătorii se mai înfruntă şi cu doi misterioşi şi puternici oponenţi, Wanda şi Pietro Maximoff şi îl întâlnesc și pe J.A.R.V.I.S., care se transformă în Vision.

Mihaela DĂOGARU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *