Student la Facultatea de Moașe și Asistenți Medicali

Mereu am fost curioasă să văd cum se desfăşoară cursurile la Facultatea de Medicină şi cel mai mult m-a surprins numărul mare de studenţi la curs. 

   Într-o zi de miercuri am asistat la două laboratoare, numite de aceștia lucrări practice. Primul a fost „Nursing”. A început la 10:00. Toţi studenţii și-au luat conștiincioși locurile în bancă. Am nimerit exact când învăţau să facă injecţia intramusculară şi m-am albit puţin la faţă. Fiecare a exersat procedura pe manechin. Ca peste tot am observat ca unii studenți mai umblă pe telefon ca să își umple timpul până le vine rândul, dar nu cred că există student care nu a făcut asta măcar o dată.


Apoi a trebuit să iau o pauză până la ora 16:00 când am intrat la cursul „Fiziologie”, unde profesorul își ia meseria foarte în serios. Am auzit că acesta zâmbește foarte rar, dar este un om bun și pasionat de meseria sa. Studenţii au început să scrie dupa dictarea profesorului despre electrocardiogramă.

   Universitatea are în prezent in jur de 3000 studenți dintre care 170 sunt studenți străini. Numarul total de absolvenți de la fondare pana în prezent se ridică la peste 10.000, aceștialucrează atât în spitalele din România, cât și peste hotare.

Catrinel STOIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *