Cei mai cool profesori

Cu toții ne dorim să avem profesori care să fie pe placul nostru și să îmbine utilul cu plăcutul. De obicei când ne gândim la cuvântul profesor, avem în minte un om strict, dur, care își dorește doar studenți/elevi serioși, fără să fie puși pe șotii. Din fericire pentru noi, studenții, avem parte și de profesori cool.
Andrei Cătălin Constantin ( Facultatea de Mecanică – Autovehicule rutiere AR; anul II); Ioana Szocs ( Facultatea de Litere – Engleză-Italiană; anul I) și Vlad Ducu (Facultatea de Medicină; anul I), au fost de acord să ne spună care sunt cei mai cool profesori de la facultățile lor.

Facultatea de Mecanică – Autovehicule rutiere
„este și foarte hi-tech”
Andrei Catalin Constantin:  Cel mai ok profesor este Nanu Andrei, cu el facem laboratorul de Bazele proiectarii asistate de calculator și mai este doamna Grigorie Laura, de Mecanisme care este foarte aproapiată de studenți.
T.Ș.:  Și de ce domnul profesor Nanu Andrei ți se pare a fi cel mai ok?
A.C.C.:  Este apropriat ca și vârstă de noi și face în așa fel ca orele lui de laborator să fie super interesante prin felul în care ne explică tot felul de lucuri interesante, și mai și glumește cu noi.
T.Ș.: Ce fel de glume face cu voi? Dă-mi un exemplu.
A.C.C.: Păi dacă noi, studenții, mai glumim între noi cu tot felul de tâmpenii și suntem auziți de el, ne atrage atenția că este gălăgie, dar asta după ce continuă și dumnealui gluma. Unele mai deocheate. Știe și bancuri.
T.Ș.: Și când se întâmplă ca voi să nu fiți atenți la cursuri, vă spune bancuri pentru a vă capta atenția?
A.C.C.:  Bancuri, dar și unele lucruri care te fac să fi atent, chestii pe care unii dintre noi nu le știm și ne captează atenția.
T.Ș.: De ce ai ales-o pe doamna profesoară Grigorie Laura ca făcând parte dintre profesorii cool?
A.C.C.: Este una dintre profesoarele cool, pentru că mereu este printe noi studenții, nu lasă impresia de profesor dur, este și foarte hi-tech, dacă pot să spun așa, încât uneori mai vorbim despre aplicații benefice pentru smartphon-uri. Este foarte înțelegătoare și cu problemele noastre, caută mereu soluții pentru a ne ajuta în diferitele probleme pe care le avem.

Facultatea de Litere, Engleză-Italiană
„explică frumos”
Teona Șimon:Care sunt cei mai cool profesori de la facultatea ta?
Ioana  Szocs: Roibu Mihaela și Coșoveanu Mihai
T.Ș.:  De ce i-ai ales pe ei? Ce fac la cursuri de ți se par cool?
I.S.:  Pentru că știu cum să facă orele în așa fel încât să îți dorești să mergi din plăcere, explică frumos. Știu să mențină atmosfera, glumesc, împletind subiectul cu micile glumițe. Sunt deschiși, zâmbesc, sunt open minded.
T.Ș.:  Dă-mi un exemplu de glumă pe care ei au făcut-o.
I.S.: Pfff, e cam greu să îți zic, pentru că sunt chestii de lingvistică și pronunție. Oricum, Coșoveanu și Roibu nota 10+. Sunt cei mai tari.

Universitatea de Medicină şi Farmacie
„e făcut să fie profesor”
Teona Șimon:  Care este cel mai cool profesor de la facultatea ta? 
Vlad Ducu: Profesorul de Fiziologie, Adrian Tudor Bălşeanu. E foarte glumeț la oră, dar și predă în așa fel încât să înțelegi materia.
T.Ș.: Ce fel de glume face la cursuri?
V.D.:  Odată la 15 minute, începe să ne povestească ce a mai gătit. Ne povestește de soția lui.

Face bâză de vreunul din sală, care a văzut că nu prea a fost atent. Omul adoră mâncarea, deci e înnebunit. Gătește din plăcere și ne spune chestii interesante din domeniu. Face glume despre soție și cu ea la telefon. Îl mai sună din când în când pe la curs / laborator. Omul zice că nu putem fi atenți mai mult de 20 de minute, așa că îi place să facă o pauză. Are simțul umorului, e făcut să fie profesor. Știe cum să discute cu noi.

Teona ȘIMON

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *