ERASMUS + oferă oportunități de studiu în spațiul european

     

      La Universitatea din Craiova, există, în prezent, 252 de acorduri de cooperare internațională cu 174 de universități din 24 de țări, printrecare Franța, Spania, Italia, Norvegia, Islanda, Polonia, Cehia. În perioada 2014-2015 Universitatea din Craiova a încheiat primele acorduri ERASMUS+ cu universități din spațiul anglofon precum University of Kent, Birmingham University și Ulster University.

 Anul trecut peste 150 de studenți au beneficiat de burse ERASMUS+ pentru a studia în Franța, Germania și Spania, la prestigioase universități: Universität Bremen, Université de Bourgogne, Universidad Complutense de Madrid etc. „Pentru mine, ERASMUS a însemnat experiența care m-a călit pentru viață. Am învățat de la colegii mei veniți de peste tot din lume că mentalitatea contează foarte mult. Niciun student nu ar trebui să spună «nu»experienței ERASMUS tocmai pentru că te ajută să cunoști modalitatea de studiu din alte țări, să legi prietenii pe viață cu oameni din cele mai îndepartate colțuri ale lumii” ne-a mărturisit Ana-Maria Predilă, fost bursier Erasmus+ și absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism.

În anul următor se estimează că un număr de aproximativ 200 de de studenți de la Universitate vor beneficia de mobilități internaționale.
Mihaela DĂOGARU

            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *