10 zile de gratuități pentru studenții craioveni

  Studenții au acces liber la piese de teatru, concerte, activități sportive, training-uri și activități umanitare timp de 10 zile pe an, prin intermediul festivalului UniFEST care a ajuns și la Craiova de miercuri, 4 noiembrie.

   Festivalul UniFEST este organizat de Uniunea Studenţilor din România (USR). Se află la cea de-a XV-a ediție. În cele aproape două săptămâni, studenții se bucură de evenimente cu teatru, muzică, fotografie, jocuri, educație formală și non-formală, conferințe, traininguri, sport. Astfel de conferințe vor avea loc pe tot parcursul săptămânii. Spre exemplu piesa de teatru „Dimineața de după”, de miercuri, 11 noiembrie. „Este un festival cultural care înglobează acțiuni realizate de studenți pentru studenți. În cadrul acestui festival se oferă bilete gratuite la teatru, operă si filarmonică în vederea cresterii nivelului de cultură în rândul studenților. Aceștia beneficiază de gratuitate la muzee și la toate activitățile independente de instituțiile de cultură. Motto-ul UniFEST este: Distracție gratis, nu degeaba!”, a declarat Yamina Șoșa, Vicepreședinte al Uniunii Studenților din România – Zona Sud-Vest.

   În cadrul festivalului, sunt organizate şi campanii de sănătate orală, ca „Sănătate dentară pentru toți”, sau „Un zâmbet sănătos într-un corp sănătos ”, în care studenţii beneficiază de consultații gratuite la stomatolog. Nici campaniile de donare de sânge nu lipsesc, prin care cei inimoși pot să salveze vieți dacă donează sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din Craiova.
  Iubitorii de sport au parte și ei de câteva ore de mișcare. Fotbalul, tenisul de masă și baschetul sunt sporturile incluse în programul UniFEST Craiova. Distracția este un alt cuvânt care definește cele 10 zile pline de activități gratuite pentru studenti. La „Maratonul de folk și muzici bune”, vor putea merge tinerii miercuri seara la ora 20:00. Studenţii îşi pot procura invitaţii la spectacolele din Craiova pe baza legitimaţiei de student.
Claudia PREDILĂ

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *