„Am început să recuperez ca un nebun”

   John, sau Emi cum îi spun prietenii, este unul dintre tinerii talentați ai Craiovei. Absolvent al Liceului de Arte, John își continuă studiile la Conservatorul Universității din Craiova, unde studiază canto clasic pentru că „asta știe să facă cel mai bine”.
   Şi-a descoperit talentul la 14 ani, destul de târziu spune el, însă mai serios a început în clasa a IX-a: „Desigur, iubeam să ascult muzică și cântam inconștient pe acasă de când mă știu, însă când am realizat că vreau să fac o carieră din asta și că muzica poate fi într-adevăr calea mea în viață, eram boboc la liceu. Bineînțeles că de atunci, am început să recuperez ca un nebun”.
   La chitară a început să cânte în momentul în care și-a dat seama că va merge pe drumul aceasta toată viața, iar sora lui i-a făcut cadou o chitară.

„Din orice experiență ai de învățat câte ceva”                                                                            

   Au urmat apariții la baluri de boboci și trupa Major Office cu care a participat la un show de talente. A fost primul proiect pe care l-a „închegat” și crede că va rămâne cel mai apropiat sufletului său. Spune că împreună au învățat, s-au distrat, au cântat, au câștigat concursuri și au luptat împreună pentru ceea ce iubesc, muzica. Au participat la Românii au talent şi au ajuns până în semifinale. Aveau un sound bun: Beatbox, pian, chitară și voce. (http://romaniiautalent.protv.ro/video/romanii-au-talent-2015-major-office-interpreteaza-piesa-me-and-my-broken-heart-rixton.html)
   Consideră că o trupă îți oferă echilibru și siguranță: „E foarte plăcut să cânți într-o trupă, ai o altfel de energie pe scenă și te bazezi mult pe completare. Să își facă fiecare partea astfel încât să sunăm ca un total echilibrat și armonizat. E frumos, e și distractiv, în special dacă cei cu care împarți scena îți sunt și prieteni”. Însă este sigur că: „E mai comod ca artist solo, eu sunt o persoană foarte organizată, îmi place profesionalismul și știu că mă pot baza pe mine oricând ca să fiu responsabil și muncitor. Chitara a fost susținerea mea în muzică, o bună perioadă am fost doar eu și chitara mea. De-asta spuneam că poate mereu voi fi atras de partea asta a unei cariere solo”.

   Este sigur că fanii sunt unica punte pe care un artist muzician o are cu ascultătorii: „Este cel mai important lucru pe care un cântăreț trebuie să îl stăpânească cum trebuie. Ei sunt alimentarea noastră fără de care succesul nostru nu ar exista. Prin urmarea, o conexiune cu ei atât pe scena cât și virtual, pe rețelele de socializare, e de importanță vitală”.

   Cât despre inspirație, zilele ploioase de toamnă sunt preferatele lui. Atunci compune cel mai bine. Așa a apărut și „Închide ușa” (https://www.youtube.com/watch?v=-fEySNvGDWk), primul lui single despre care spune că prezintă momente din viață prin care trecem cu toții.

Cristina NUȚĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *