Facultatea de Ştiinţe Sociale reloaded

    De la 1 octombrie 2015 Facultatea de Drept și Facultatea de Ştiinţe Sociale s-au separat după ce timp de doi ani cele două facultăţi au funcţionat sub forma unei singure instituţii de învăţământ. Decanul Facultății de Științe Sociale a anunțat că din această toamna s-a reînfiinţat Facultatea de Ştiinţe Sociale, cu şase programe de licenţă, patru programe de master şi trei programe doctorale. La iniţiativa Senatului şi a Consiliului facultăţii şi cu avizul Ministerului Educaţiei, Facultatea de Drept rămâne şi îşi coordonează programele tradiţionale, iar de anul acesta se reorganizează Facultatea de Ştiinţe Sociale în sediul central al Universităţii din Craiova.
   „Chiar dacă apărem ca o facultate nou-înfiinţată, specializările pe care le avem sunt de tradiţie. Istoria, de exemplu, a apărut în urmă cu 55 de ani. Vom duce mai departe tradiţia acestor specializări şi vom continua proiectele începute şi cu Facultatea de Drept, dar şi proiectele individuale de cercetare“, a precizat decanul Ionuţ Şerban. 
   Sălile din ce mai puţine de la Universitate nu sunt o problemă pentru avalanşa studenţilor de la Ştiinţe Sociale: „Nu ducem lipsa de săli. Desfăşurătorul repartiţiei sălilor ne arată că suntem bine primiţi la Universitate. Avem unele săli tradiţionale ale Facultăţii de Ştiinţe Sociale. Ne bucurăm că acum suntem în sediul central şi putem să ne reorganizăm singuri”, a adăugat decanul Ionuţ Şerban.
   Reînfiinţată, Facultatea de Ştiinţe Sociale are ca specializări pentru studii de licenţă Istoria, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Ştiinţe Politice, Sociologie, Asistenţă Socială şi Filosofie. La acestea se adaugă patru programe de master şi trei programe de studii doctorale pentru Istorie, Sociologie şi Filozofie.
Amelia TUȚĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *