Practică pe bani europeni

    Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Craiova şi Universitatea din Bucureşti vor lansa anul acesta mai multe proiecte de practică prin fonduri europene pentru studenţi. Cele mai multe folosesc banii europeni pentru a trimite studenţii în practică şi pentru a le oferi burse. „Din câte am înţeles, 30 de firme au acceptat să colaboreze cu noi. Nu ne oferă salariu, pentru că la finalul stagiului de practică de trei luni, primim din partea facultăţii o bursă de 600 de lei. Nu este o suma mare, dar experienţa căpătată ne creşte şansele să ne găsim un loc de muncă” a spus Ana M., studentă la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice (II) de la Universitatea de Vest din Timişoara.
    La Universitatea din Craiova cel mai recent stagiu de practică va implica studenţii de la Facultatea de Litere și Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor care vor lucra pe parcursul unei luni în instituţiile statului, Primărie şi Consiliul Judeţean. Aceştia vor lucra 30 de ore şi vor primi suma de 300 de lei plus alte premii suplimentare dacă dau dovadă de pricepere şi vor obţine performanţă.
    La Universitatea din Bucureşti studenţii vor participa la diferite stagii de practică finanţate din bani europeni şi vor parcurge noţiuni teoretice şi practice. Studenţii de la Medicină, aleşi în funcţie de rezultatele la învăţătură vor lucra timp de o luna, în serii , în opt secţii ale Spitalului de Urgenţă „Elias”. Aceştia vor fi plătiţi cu sume cuprinse între 900 şi 2000 de lei. Sume ceva mai mici vor primii studenţii de la Limbi Moderne Aplicate care vor face practică la diferite firme de consultanţă şi traducere: „Abia aştept practica. Sunt în anul II la Engleză – Germană. Mă aşteptam ca anul trecut să lucrez mai mult pe traduceri în diferite firme, dar nu s-a întâmplat asta. Anul acesta am înţeles că o să facem practică o luna în diferite firme şi o să ne plătească. Nu ştiu exact suma, dar din câte am auzit nu va trece de 900 de lei” a spus Cristina Cîrstea.
   Prin proiectele de practică studenţii sunt ajutaţi să se orienteze în carieră şi să capete experienţă.


Amelia TUȚĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *