Studenţii se fac auziţi în centrul Craiovei

   Studenţii au ieşit în stradă ca să protesteze împotriva corupţiei şi a nedreptăţilor .Vor să se modifice legile şi să aibă stabilitate în ţara lor. Au strigat în gura mare „Uniţi salvăm toată România“,” Cine nu sare nu vrea schimbare”.

   
    Am avut şi noi micile noastre întrebări.

1. Tinând cont de situaţia cu clubul Colectiv, mai ai încredere să mai mergi în cluburile din Craiova?

2. Te-ai simţit vreodată în nesiguranţă în club?

3. Care este părerea ta despre modul în care presa bucureşteană a reacţionat la tragedia din clubul colectiv?

4. Ai ceva să reproşezi presei?

Larisa Loredana Coancă (Facultatea de Litere, specializarea engleză-spaniolă,III)

1. Ies în club de la vârsta de 16 ani, am încă curajul sa mai frecventez cluburile.

2. Nu m-am simţit niciodată în pericol. Singura teamă pe care am avut-o a fost faţă de unele persoane care consumă alcool în mod excesiv.

3. Din punctul meu de vedere,subiectul privind tragedia de la Colectiv a fost mult mediatizat, încercând să se găsească fel şi fel de vinovaţi, ba chiar ajungând la nişte concluzii nefondate şi absurde.

4. Presa are un impact foarte mare asupra poporului,influenţând în mod negativ, în special privind această tragedie,rolul său fiind doar de a informa şi a manipula minţile oamenilor.

Roxana Miloş ( Şcoala Postliceală Sanitară Sfîntul Iosif, I )

1. Da, am fost în club şi nu este un loc atât de sigur din cauza lipsei personalului de securitate, dar o să continui să ies cu riscul de a seîntâmpla o astfel de tragedie.

2. Nu am avut niciun fel de problemă, dar am întâlnit fel şi fel de cazuri, băieţi care depăşesc limita alcoolului, drogurilor, ajungând de aici chiar la înjunghieri, bătăi şi chiar crime.

Ştefania Băjenaru :Îmi poţi da un astfel de exemplu negativ?

Roxana Miloş: De exemplu, am asistat la o bătaie într-un club din Călăraşi când doi băieţi s-au bătut, unul dintre ei spărgându-i dinţii cu o sticlă, iar celălalt l-a înjunghiat în picior.

3. Presa a exagerat foarte mult, mai ales cu pozele de pe internet care trebuiau bruiate.

4. Presa ar trebui doar să informeze şi să nu mai exagereze cu anumite cazuri. Din păcate, victimizarea a ajuns în ziua de azi o putere de manipulare pe care o reprezintă jurnalismul românesc.

Lucian Popescu

1.Majoritatea cluburilor s-au închis pentru renovare, iar mulţi îşi pun întrebarea dacă pentru asta se închid sau pentru faptul că nu au toate actele în regulă.

3. O mare prostie din partea presei e că se implică emoţional în acest subiect.

Ştefania Băjenaru: Şi cum ar trebui să reacţioneze?

Lucian Popescu: Să ofere informaţii clare.

Alina Nică( Ştiinţe Sociale, II)

1.Da, mai am încredere, dar trebuie să caut locul şi să văd cum sunt amenajate cluburile, care sunt condiţiile din cluburi.

2.Nu am avut niciodată probleme.

3. Cred că presa a făcut ceea ce a crezut că este bine.Mă bucur că au renunţat la condiţia lor de jurnalişti şi au revenit la cea umană. A fost o propagandă umanistă.

Iulia Ghiţă

1.În mod normal nu frecventez cluburile, deoarece eu cred că această idee cu cluburile şi muzica rock nu este una potrivită, nu trebuie să ne ascundem într-un club la subsol şi să ne destrăbălăm.

3. Presa exagerează, ar trebui să se înceteze cu atâtea ştiri, atâtea informaţii, únele eronate. Suntem în România şi să fim uniţi, solidari.

Ionuţ Stângă

1. Da, aş avea. Ce s-a întâmplat a fost un accident.

3. Cred că presa a exagerat cu ştirile, de fapt cu sentimentalismele. Conducerea clubului a fost de vină pentru că nu au avut dotările necesare pentru focul de artificii.

Ştefania BĂJENARU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *