Studiază gratis în Suedia!

Studenţii români pot să aplice online ca să studieze gratis în Suedia. Ambasada Suediei la Bucureşti promovează în prezent oportunităţile de studiu pentru tinerii şi studenţii din România în ţara scandinavă.

Guvernul suedez asigură pentru cetăţenii Uniunii Europene dreptul la o educaţie superioară gratuită. Sistemul educaţional din această ţară este unul dintre cele mai performante din lume. Cei care sunt interesaţi au mai multe motive pentru a studia acolo. Pot beneficia, pe lângă lipsa taxei de şcolarizare, de programe de master şi licenţă în engleză, dar şi de un mediu internaţional şi schimburi de experienţă în alte ţări.

Studenţii craioveni sunt fericiţi să afle că au la dispoziţie oportunitatea să studieze gratuit într-un mediu care pune accentul pe „toleranţă şi deschidere”, după cum ne spune Miruna Firescu, studentă la specializarea Contabilitate şi informatică de gestiune (II). „Aş pleca în Suedia deoarece gradul de siguranță este ridicat, iar studenților le este încurajată menţinerea unor opinii, dezvoltarea imaginaţiei si a creativității. Aceştia fiind învăţaţi să coopereze”. Cosmin Sîrmon, de la Kinetoterapie (III), este de părere că nu ar trebui ratată ocazia de a studia într-o asemenea ţară, mai ales dacă este gratuit. „Suedia este o ţară foarte bine dezvoltată, ce ne poate oferi o carieră de succes”, a spus încrezător acesta.

Peste 600 de studenți români sunt în prezent în Suedia, iar cei interesaţi trebuie să aplice până pe 17 ianuarie 2017 pe www.studyinsweden.se.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *