UCV, aleasă pentru seriozitate

Am fost curioşi să aflăm de ce absolvenţii de liceu aleg să devină studenţi ai Universităţii din Craiova. Aşa că am purces la treabă şi, pe holuri sau chiar în sălile de înscrieri, i-am întrebat ce i-a făcut să o aleagă. Mulţi au refuzat să ne dea un răspuns, alţii s-au ferit şi au grăbit pasul spre ieşire, cu cei mai timizi am dus o luptă de convingere, iar câţiva, mai curajoşi şi cu vorbele la ei, au fost încântaţi să stea de vorbă. Am reuşit să obţinem ceea ce vedeţi mai jos:

„Sora mea mai mare a fost studentă aici şi, după ce mi-a povestit cât de serios este personalul Universităţii, am făcut această alegere. Sunt convinsă că-mi va plăcea şi mie şi că mă voi descurca.” – Andreea T.

„Am venit la Universitatea din Craiova, pentru că locuiesc aici, în oraş, şi ar fi fost mai costisitoare pentru părinţii mei o altă opţiune.” – Marian O.

„Am ales Craiova pentru că este punctul cel mai aproape de casă. Eu sunt din Olt. Îmi doresc să studiez limba franceză.” – Alexandra S.

„Eu lucrez şi mi-ar fi fost greu să mă mut, pierdeam job-ul, aşa că am venit să mă înscriu aici la facultate.” – Dragoş C.

„Sinceră să fiu, voiam să mă duc la Bucureşti sau la Cluj. Dar după aceea m-am gândit că o să-mi fie greu fără ai mei, fără pisică, fără prieteni. Nu cred că sunt chiar aşa adaptabilă. Aici cunosc oraşul, mă descurc mai uşor. Am făcut-o din comoditate.” – Andreea D.

Majoritatea celor cu care am vorbit se înscriau la Facultatea de Litere pentru că vor să devină profesori sau artişti şi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor pentru că, spun ei, le va fi mai uşor să se integreze pe piaţa muncii, poate chiar să dezvolte afaceri în ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *