Cum să gugăleşti mai bine. Pariu că nu ştiai de chestia asta

E clar că internetul e una dintre cele mai importante invenţii din istorie. Iată câteva ponturi pentru folosirea cât mai eficientă a Google, principalul motor de căutare pe care îl utilizăm, dar şi niște secrete amuzante pe care acesta le are.

Pune între ghilimele ce vrei să cauţi şi vei primi mai puţine rezultate, dar mai exacte despre ce te interesează. Vei observa că între ”cărţi” şi cărţi o să fie o diferenţă uriaşă între numărul acestora. Caută cuvinte cheie în titlu, folosind şmecheria intitle: cuvânt cheie. Spre exemplu, scrie aşa: cele mai citite cărţiintitle:2013. Ți se vor afişa doar titluri din 2013 cu respectiva căutare. Foloşeşte minus (-) pentru a elimina din cuvintele pe care nu le vrei ca Google să ţi le caute. Tastează învăţământ–studenţi şi îţi vor apărea rezultate despre învăţământ, iar cuvântul studenţi n-o să fie în căutare. De asemenea, poţi căuta un anumit tip de filă în care vrei să îţi apară informaţiile, utilizând filetype:tipul de filă+ceea ce cauţi. De exemplu filetype:JPG pădure sau filtype:PDF pădure, pentru a-ţi da mai bine seama. Un alt sfat este să foloseşti google.com, deoarece acesta îţi oferă mai multe rezultate, deci mai multe informaţii.

Haideţi să trecem la partea ceva mai amuzantă a motoroului de căutare. Scrie orice număr, spre exemplu 456 towords şi acesta îţi va apărea în cuvinte. Tastează do a barrel roll şi o să vezi cum ecranul ţi se va învârti. Pariu că nu ştiai de chestia asta. Caută googlespace, dă click pe prima pagina şi lasă-te uimit din nou. Iar, în caz că eşti un amator de curiozităţi, doar scrie funfacts şi află o grămadă de chestii interesante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *