Seară de distracție la Balul Unifest

Intrare moca. 22 de boboci. Băutură. Mii de spectatori. „Băieți buni”. Luni, 14 noiembrie, de la ora 19 a avut loc Balul Unifest 2016 la Casa de Cultură a Studenților. Bobocii de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (F.E.A.A.) și Facultatea de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie (F.E.F.S.K.) au concurat pentru titlurile de Miss& Mister.

3

Ora 18:45. Tinerii așteaptă în fața clădirii începerea balului. Deocamdată nu li se dă voie înăuntru. Adolescenții își omoară timpul până la ora 19: vorbesc între ei, își așteaptă prietenii, fumează sau își verifică telefoanele. Cei mai mulți sunt îmbrăcați lejer, cu încălțăminte sport. Unii băieți s-au dichisit mai mult: și-au luat cămăși și sacouri. Câteva domnișoare poartă fuste și rochii mulate. Unii poartă geci de piele, deși e destul de frig.

Ora 19.  Călcăm pe covorul roșu. E înghesuială.  Doi oameni de la pază îi controlează pe băieți înainte de a intra. Fetelor li se dă voie să treacă pur și simplu. Odată ce ai scăpat de această verificare, în hol ți se cere să donezi minim un leu pentru copiii orfani. Cei care nu au mărunt, trec nepăsători pe lângă urnă.  La intrarea în sala mare, te așteaptă alți doi bărbați de la pază. Încăperea nu e luminată decât de reflectoarele albastre de deasupra scenei. Tinerii își caută loc. Câțiva se așează pe scaun, dar locul îngust îi face să ocupe doar primele 3-4 rânduri. Cei mai mulți rămân în picioare ca să fie cât mai aproape de scenă. Stau destul de rarefiați, așezați pe grupuri. Muzica antrenantă care sună încet, îi face pe unii să danseze din când în când.

În partea opusă scenei, paralel cu ea, stă un minibar. Studenții vin să-și ia băuturi alcoolice (whisky), suc sau apă. Lumea începe să își facă selfie-uri. Aproape de ora 20, muzica sună mai tare în boxe semn că spectacolul va începe curând. Cortina se ridică și pentru 20-30 de secunde îi vedem pe concurenți. Stau nemiscați ca într-un tablou. Cortina se trage și în fața publicului vine MC Tom Crîngureanu. Poartă sacou cu cămașă și are freza bine pieptănată. Le mulțumește sponsorilor și apoi se apucă să citească o listă nesfârșită cu numele acestora.

Încep probele. Fetele costumate în personaje ca: Barbie (în varianta cu părul nergu), Beyonce, Sia, Lady Gaga sau Rihanna intră pe rând, pe scenă. Boboacele îmbrăcate în body-uri, cu pantaloni scurți ori fustițe atrag atenția imediat. Băieții sunt în extaz. Chiar și prezentatorul le observă privirile „mai mult decât grăitoare”. Șpagatul Siei îi face să sară pe cei care nu văd bine ce se întâmplă. Bobocii s-au pregătit și ei cu personaje sau vedete care mai de care: Leonardo da Vinci, Joker-ul, Michael Jackson, Spartan sau Zorro. Susținătorii de la etaj fac gălăgie: aplaudă frenetic și strigă cât de tare pot: „Răzvi! Răzvi! Uuu!”.

Urmează proba de dans. Fetele și băieții dansează pe „Lean On” de Major Lazer& DJ Snake (feat MØ). La final, concurenții își arată eleganța la proba de seară. Băieții intră pe scenă din partea dreaptă, se opresc la mijoc și întind suav mâna în așteptarea partenerelor care intră din stânga. Sunt îmbrăcați la patru ace. Domnișoarele poartă rochii lungi, cu spatele gol, din mătase sau aurii care îți iau ochii. Băieții au sacouri albastre, gri sau papioane roșii. Perechile defilează până în capătul scenei, pozează precum modelele lui Botezatu și își ocupă locul bine stabilit. Între timp, prezentatorul le face o descriere care cuprine: numele lor, vârsta, facultatea, specializare, pasiunile și experiențele lor precum: urmărirea iubitului cu un taximetrist, aruncatul șosetelor în mâncarea bunicii, scrisul unei mașini cu ruj ori blocarea capului în volanul tractorului. Aceste povestioare stârnesc râsul sau mirarea celor din sală.

Cu puțin timp înainte de ora 22:15 se anunță că MAFIA este deja în Casa Studenților. Așteptarea concertului se prelungește. Juriul trebuie să ia o decizie. Acesta este format din: prof. univ. dr. Magdalena Mihai, conf. univ. dr. Radu Bălună, Radu Athoni, președinte C.O.S. (Convenția Organizațiilor Studențești), Yamina Șoșa, președinte A.S.F.E.A.A. (Asociația Studenților din F.E.A.A.), Irina Bîrzăneanu și Victor Iureș, vicepreședinți A.S.F.E.A.A.,  Andreea Vraciu, secretar general A.S.F.E.A.A., Alexandra Trifan, Alexandra Olaru, Alexandru Lungu și Gabriela Stănciulescu, coordonatori A.S.F.E.A.A. și Georgiana Mitroaica, coregraf bal. Din partea F.E.F.S. au făcut parte din juriu: lect. univ. dr. Mihai Dragomir, Costin Nanu, Germina Cosma și Mihai Albină, conf. univ. dr. și Daniel Ciobanu, președinte A.S.F.E.F.S.K (Asociația Studenților F.E.F.S.K.).

Se organizează concursuri cu premii pentru spectatori. Aceștia primesc vouchere la salon, abonament la sală sau un set de lenjerie intimă. La provocarea membrilor din juriu organizatorii fac și ei un dans. După aproximativ o oră se anunță câștigătorii. Premianții de la F.E.F.S. sunt Andreea Enache și Ionuț Costea, iar de la F.E.A.A. sunt Mihnea Drăghici și Ruxandra Butnaru. Miss& Mister Unifest sunt Adelina Chiva și Răzvan Segărceanu. Bobocii au primit cadouri ca: flori, haine, bijuterii, vouchere la saloane de înfrumusețare sau abonamente la sală. „Cel mai mult m-am bucurat de voucherul de 50% la o școală de șoferi. Nu am dat încă de permis, dar va urma.”,  mărturisește Adelina Chiva.

Ora 23: 10. Sala e plină. Abia mai ai loc să te miști. Unii au rămas pe afară, pentru că nu li se mai dă voie să intre. S-a ajuns la capacitatea maximă a sălii. Înăuntru sunt cam 1200 de tineri. Spectatorii își pregătesc telefoanele ca să prindă momentul în care „băieții buni” vor intra pe scenă. E gălăgie. Publicul nu mai are răbdare. Își strigă idolii. B.U.G. MAFIA apare în sfârșit. Sunt îmbrăcați în negru. Caddy și Uzzi au șapcă. Abia acum începe adevărata distracție. Cu sticlele de apă plată în mână MAFIA începe să cânte. După câteva piese trec la sticla de whisky. Abia mai vezi 2-3 persoane care stau jos. Basul îți răsună puternic în urechi. Îl simți cum îți bate și în piept de parcă ai fi lovit cu pumnul. Și hainele de pe tine vibrează. Fanii mișă energic din mâini și strigă cât îi țin plămânii: „MAFIA! MAFIA!”. Știu toate versurile melodiilor. Alături de interpreți cântă piese ca: „Cine e cu noi”, „Limbaj de cartier”, „În anii ce au trecut”.  „B.U.G. MAFIA mi-a transmis un sentiment de libertate, de lejeritate. Adevărul gol-goluț.”, a spus Elena C. (20 de ani).

Imediat după miezul nopții concertul se termină. Tinerii se îmbulzesc spre ieșire. În urma lor, rămân doze de suc, pahare și alte resturi. Afară- zeci de chiștoace.

Luiza Feroiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *