A 25-a ediție a Târgului Librex de la Iași

S-a încheiat Târgul de Carte, Artă, Muzică-Librex, desfășurat la Palas Mall din Iași, în perioada 10-14 mai, orele 10-22. Au participat aproximativ 126 de expozanți, printre care edituri, expozanți de tablouri, de accesorii din lemn și din mărgele, dar și rochii realizate din coală de hârtie.

Evenimentul s-a desfășurat într-un mall, „pentru că e spațiul central, cel mai bine amplasat. Deci lumea poate să ajungă aici foarte ușor cu mijloace de transport, din toate zonele orașului. E un spațiu foarte generos ca suprafață, ca metri pătrați, sunt și condiții foarte bune. Se acoperă și partea tehnică, adică au sonorizare și alte lucruri care sunt necesare.”, explică Alina Hucai, organizatoare.

„Este singurul târg și din România, și din străinătate, care are o colecție de carte dedicată autorilor care conferențiază la târg.”, mai precizează aceasta.

Programul a fost unul complex, cu peste 250 de evenimente, care includ: 11 conferințe, lansări de carte, concursuri de creație literară și plastică, de interpretare poetică și muzicală (voce, flaut, pian, chitară), dar și momente de artă teatrală. Momentele artistice au fost susținute de elevi și studenți din diverse orașe: Iași, Cluj-Napoca, București.

La târg au expus peste 50 de edituri, din domenii precum: beletristică, specialitate (medicină, religie, biologie, filosofie), domeniul militar, dar și edituri care realizează manuale școlare.

În cadrul târgului a avut loc și o festivitate de premiere a editurilor, a companiilor de difuzare a cărții străine, a celor mai bine vândute cărți de cultură din anul precedent, dar au fost acordate și diplome de fidelitate și de participare. Toate acestea au fost stabilite de către Comisia de Jurizare și Premiere Librex, 2017.

În ultima zi a târgului, 14 mai, cititorii au avut ocazia să participe la un schimb de cărți (motto: „Ia o carte și pune alta în loc”), organizat la standul din mall al bibliotecii „Gheorghe Asachi”.

Teodora Argint

Florentina Puicoiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *