Ce site-uri accesează studenții

Tinerii folosesc internetul în fiecare zi: în autobuz, la școală, pe stradă, acasă, la serviciu. Din 350 de studenți din România pe care i-am chestionat, 95% au răspuns că folosesc Google ca motor de căutare, care este și site. 90% au răspuns că își petrec timpul uitându-se la clipuri video pe YouTube. Dintre tinerii supuși studiului, nici unul nu a spus că nu ar folosi Facebook sau cel puțin una dintre rețelele de socializare. Printre preocupările multor tineri se află și site-urile de vânzare-cumpărare. Aproximativ 200 au avut printre răspunsuri OLX sau EMAG. Chiar dacă suntem tentați să credem că tinerii nu mai citesc, studiul a arătat că mai mult de trei sferturi dintre studenți sunt preocupați de site-uri despre cărți. Ca sursă de informații 95% dintre ei folosesc Wikipedia, iar restul caută informații pe site-urile specializate în domeniul de interes. Două dintre site-urile de acest fel ar fi History.com și  Descoperă.ro.

O altă categorie de site-uri accesate des este a filmelor. Zilnic tinerii se uită la filme online sau le descarcă de pe filelist.ro în mod gratuit. În medie un student accesează astfel de site-uri cel puțin de trei ori pe săptămână. Mai sunt printre răspunsuri și site-uri cu jocuri online, care sunt accesate de o treime dintre studenți zilnic.

Alte site-uri pe care studenții le accesează mai rar sunt cele sportive. Aproximativ 1 din 30 de studenți a răspuns că preferă site-urile de acest tip.

Site-urile cel mai puțin accesate sunt cele cu știri, conform studiului, deși zilnic pe Facebook citesc articole din presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *