Stand-Up la Stand-Up

                                       Click here! Video aici!

Le-am făcut alor mei un cadou mai special, am cumpărat bilete la un spectacol de Stand-Up Comedy, lucru puţin riscant pentru că nu știam exact dacă le place.  Evenimentul s-a desfășurat pe 7 Martie, la Filarmonica Oltenia. Am ajuns mai devreme şi am întâlnit-o pe Narcisa Sîrboiu, managerul comedianțior sau persoana care se ocupă de tot ce mișcă în viața de scenă a lui Teo, Vio și Costel. Făcea ultimele pregătiri, testa luminile, sonorizarea, numărul locurilor, cu grijă ca totul să iasă perfect, iar eu eram umbra ce stătea în ultimul rând.

Spectacolul a avut și o identitate, Cutezătorii, și a fost SOLD OUT. Ba chiar s-a întâmplat să fie 13 bilete în plus, fapt ce a dus la implicarea și acordul celor de la ISU pentru a adăuga 13 scaune.

Teo, Vio și Costel sunt veterani ai genului

și fac stand up comedy de aproape 15 ani și au contribuit la amploarea pe care a prins-o fenomenul stand up comedy în România. Au început în 2003- 2004 la Cafe Deko din TNB și inițial au fost cunoscuți publicului ca Trupa Deko.

Acum au clubul lor de comedie în București, Club 99, club ce a devenit promotor al tinerilor comedianți talentați, a evenimentelor de tip laborator de comedie și a serilor de Open Mic.

După ce a terminat cu pregătirile, am vorbit cu Narcisa și mi-a explicat că băieții vor ajunge în „buza show-ului” și că, datorită unui after-party de la Timișoara, nu crede că o să stea de interviuri. Apoi am mers la o cafea în Centrul vechi, unde am discutat despre mai multe tipuri de divertisment din România, despre industria noastră și showbiz. Despre emisiuni ce își au sau nu rostul, păreri subiective, alți standup-eri, dar și despre chimia celor trei ce urmau să ajungă în următoarele 30 de minute. Ce-i drept, nu îi văzusem în formula asta la show-uri, doar la podcast live pe youtube. Aveam oarecum o temere că ai mei nu o să le înțeleagă glumele. Am terminat cafelele și ne-am îndreptat către Filarmonică, deja se vedeau în fața instituției aproximativ 50 de persoane.

Odată ajuns, am ajutat-o pe Narcisa la tăiat bilete, lucru pe care nu-l mai făcusem până atunci. M-am gândit că trece timpul mai repede. Când au venit ai mei, am făcut și o glumă fiind la un spectacol de stand-up și am strigat tare: „Teroriști! Ei nu intră.” Am început să râdem și apoi i-am condus pe ai mei la locurile lor.

Când au ajuns, Claudiu Teohari aka Teo a intrat primul, cu gluga în cap și ochelarii de soare pe ochi, cât mai invizibil, aproape sub acoperire urmat apoi de Viorel Dragu și Costel Bojog, care ieșeau foarte mult în evidență. Erau oarecum în contrast.

Am plecat cu ei spre backstage.

M-am dus la Teo, care își rula o țigară, undeva izolat de colegii săi și analizând acest lucru, l-am întrebat dacă e mai convenabil să fumezi tutun și mi-a răspuns că da, dar nu ăsta e motivul pentru care fumează neapărat, ci mai mult că îi place să ruleze. Inițial, pentru acest interviu am pregătit o serie de întrebări la care am renunțat ulterior și interviul meu filmat s-a transformat în material de vlog. Oricum, Costel și Vio au fost mult mai deschiși la așa-zisul interviu, am râs foarte mult cu ei, dar tot nu am întrebat ceea ce aveam în mânecă. Sincer, presupun că am fost atât de entuziasmat încât mi-am pierdut formalitatea, și a contat doar că eu eram acolo cu ei și restul erau în sală și îi așteptau.

Am plecat într-un final în sală și a ieșit de excepție. S-a lăsat cu lacrimi de râs. Alor mei la fel. Le-a plăcut foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *